SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İyi Parti'de Akşener Yeniden Seçildi

0
Güncellendi - 2018-08-12 17:35:13
İyi Parti'de Akşener Yeniden Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Genel Başkanlığı’na Meral Akşener yeniden seçildi.

İyi Parti Olağanüstü Kurultayında konuşan Genel Başkan Meral Akşener, "Sizlere kolay bir başarı vaat etmiyorum. Sabaha iktidar umanlar, bizimle yola çıkmasın. Yolumuz uzun ve çetin. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacak. Bu çetin fakat kutlu yolu, yufka yüreklilerle, korkaklarla, hesapçılarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın kafilemize" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Congressium'da düzenlenen İyi Parti Olağanüstü Kurultayı'nda konuştu. Akşener, İyi Parti'nin sesi kısılan, sözü kesilen, iftiraya uğrayanların partisi olduğunu belirterek, "İyi Parti, memleketi avucuna alan ehliyetsizliğe, terbiyesizliğe, yozlaşmaya karşı kalbiyle buğzedip, Allah'a sığınanların partisidir. Bugün buradayız. Milletin Meclisindeki sayımız belli. Ama yarın, evet yarın mutlaka iktidarda olacağız. Fakat o gün bir şeyi asla yapmayacağız; nereden ve nasıl geldiğimizi unutmayacağız. Bir zamanlar iyi niyetimize, vatan sevgimize, yüksek ahlakımız ve hasletlerimize rağmen nasıl zulme uğradığımızı unutmayacağız. O gün de bir zaman nasıl zayıf düşürüldüğümüzü, yokluklar içinde bir araya gelip kardeşliğe, yoldaşlığa sığınarak nasıl ayakta kaldığımızı unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye yakıştırdığımız demokrasi anlayışımız da şahsi prensiplerim de bunu gerektiriyordu. Allah şahittir ki, meselenin altı da budur üstü de budur. Önü de budur ardı da budur. O andan sonra ise içinde yer almadığım ve asla müdahil olmadığım bir süreç yaşandı. İyi Parti camiası, kararımın hilafına ortaya bir irade koydu, ısrarcı oldu. Veda niyetine 'Ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. 'Biz de seni çok sevdik be' dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir. Töre konuştu, han sustu. İradenize boyun eğdim. 'Gel' dediniz, geldim. Bilinsin isterim ki aklımızı karartacak hırslarımız yok bizim. Kariyer planlamasıyla siyaset yapmıyoruz."

"Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın"

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, "Eteğinde taş kalmış olan var mı?" diye sorarak, "İçinde uhde kalmış olan var mı? Tekrar soruyorum; var mı? Öyleyse nerede kalmıştık? Şimdi yeniden Bismillah diyor muyuz? Öyleyse daha yeni başlıyor muyuz? Haydi, Bismillah. Sizlere kolay bir başarı vaat etmiyorum. Sabaha iktidar umanlar, bizimle yola çıkmasın. Yolumuz uzun ve çetin. Bu yolda karşınıza menfaat teklifleri, tehditler ve daha bir yığın engel çıkacak. Bu çetin fakat kutlu yolu, yufka yüreklilerle, korkaklarla, hesapçılarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın kafilemize. Biliniz ki, varlığımız çok anlamlıdır. Ve bunu daha da anlamlı kılacak olan gerçeği görüyor olmamızdır. İyi Parti, AK Parti ve CHP'nin bir kumpas ağzı gibi konumlandığı, yanlarına da her işe yarayan, İsviçre çakısı rolündeki, MHP'nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir. Türkiye, memleketi beslemek yerine türlü oyunlarla birbirlerini besleyen, siyaset erbabı yüzünden bugünlere geldi. İyi Parti; siyaseti ve milleti iki kamp arasında sıkıştırmış bir toplum mühendisliğine nokta koymak için yola çıktı. Karşıtmış gibi yapan ama birbirinden beslenen iki yolun dışında doğru, temiz ve haklı bir üçüncü yol olarak sahne aldı. Türk siyaseti İyi Parti ile derinlik, yükseklik kazandı. Kazananı baştan belli olan kamplar çatışması şeklindeki seçim düzeni, artık işlemeyecektir" diye konuştu.

Meral Akşener, İyi Parti Genel Başkanlığı’na 888 delegenin 881'inin oyunu alarak yeniden seçildi.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Süleyman Kahraman (5 yıl önce)
    1 sene içinde partideki ülkücüler tasfiye edilecek. Bir sonraki seçimlerde %2 den fazla oy alamayacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • rafik (5 yıl önce)
    babaya da bu yorum yakışırdı zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (5 yıl önce)
    Çok özenle hazırlanmış, güzel vucut dili kullanımla harmanlanmış muhteşem bir konuşma.
    0
    0
    Yanıtla