SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi Projeler Hazırlanmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Potansiyel proje başvuru sahiplerinin daha sağlıklı ve daha iyi projeler hazırlayabilmesi adına son başvuru tarihinin 30 Aralık 2010 olarak değiştirildiğini bildirerek, "Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek önemli fırsatların değerlendirilmelidir" dedi.

Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli illerinden oluşan Fırat Kalkınma Ajansı İkinci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısını Malatya'daki Ajans Hizmet Binasında gerçekleştirdi.

Toplantıya Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ve Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden Kalkınma Kurulu üyesi olan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, Kalkınma Kurulunun, bölgenin farklı kesimlerinden aktörlerin buluşma noktası olması ve bu aktörlerin koordineli biçimde bölge kalkınmasına katkı sağlamalarına olanak tanıması bakımından büyük önem arz eden bir yapı olduğunu ifade etti.

Taşkesen; "22 Temmuz 2010 tarihinde Elazığ'da gerçekleşen 2010 yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantımızda Ajansımızın 2009 yılı faaliyet raporu değerlendirilmiş, 2010 yılı faaliyetleri ve TRB1 2010-2013 Bölge Planı hakkında görüş ve öneriler ifade edilmiştir. Ayrıca hatırlayacağınız üzere Kurulumuz bünyesinde bazı çalışma komisyonlarının kurulması yönünde karar alınmıştı" dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise konuşmasında TRB1 Bölgesi Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerini kapsayan Bölge Planının tamamlanmasının ardından, Bölge Planının amacına hizmet edebilmesi için bölge aktörlerinin katılımının önemine vurgu yaptı.

Mali Destek Programları hakkında bilgiler veren Altunyuva, " Mali destek programlarımızdan ilki "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı" adıyla KOBİ'ler ve kar amacı güden Birlik ve Kooperatiflerin başvurabileceği bir program olarak belirlenmiştir. Projeler için toplam kaynak tutarı 11.000.000 TL, proje başına sağlanacak destekte asgari tutar 20.000 azami tutar 400.000 TL'dir" dedi.

Potansiyel proje başvuru sahiplerinin daha sağlıklı ve daha iyi projeler hazırlayabilmesi adına son başvuru tarihinin 30 Aralık 2010 olarak değiştirildiğini belirten Altunyuva, bölge kalkınmasına katkı sağlanabilmesi için iyi projelerin hazırlanması gerekliliğine işaret etti.

Bununla birlikte, yerel yönetimler, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler ve sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği "Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programın programının bütçesinin 550.000TL olduğunu ifade eden Altunyuva: "Bu programımızın asgari destek tutarı 18.000 TL, azami destek tutarı ise 70.000 TL'dir. Programın genel amacı, TRB1 Bölgesinde sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek, bölgesel
kalkınmaya katkı sağlayabilecek önemli fırsatların değerlendirilmesidir" dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva'dan sonra Fırat Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Mesut Öztop katılımcılara ajans faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Öztop'un ardından Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu bölge için önemli bir potansiyel teşkil eden turizm konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Öğleden sonraki bölümde ise son toplantıda belirlenen başlıklardaki çalışma komisyonları toplanarak ihtisas çalışmaları yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız