SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi Şeyler Söylemişiz, Almışlar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:46:39
'İyi Şeyler Söylemişiz, Almışlar'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “7 Haziran seçimlerinin ardından halk  ‘Başkanlık sistemine ‘hayır’ demiştir. 13 yıllık  AKP Hükümeti’ne ‘yeter’ demiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Veli Ağbaba Kuluncak İlçesi’nde ziyaretler gerçekleştirdi.İlçeye bağlı Ciritbelen, Karıncalık, Göğebakan, Konaktepe (Tersihan), Başören, Çörmü, Alvar, Bicir, Sofular, Kızılhisar, Aşağı Selimli ve İlisuluk Mahallelerini ziyaret eden Ağbaba’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

5 TEMEL SORUN İÇİN 14 TEMEL İLKEMİZ VAR

Halkın 7 Haziran’daki mesajını en iyi anlayan partinin CHP olduğunu kaydeden Ağbaba, “Halk koalisyonla ülkeyi yönetin dedi. Biz de halkın mesajını iyi bir şekilde alarak koalisyon için  çalıştık. Bu seçimin mesajı Başkanlık sistemine halk ‘hayır’ demiştir. 13 yıllık AKP Hükümetine halk ‘yeter’ demiştir. Siyasilere ‘kavga etmeyeceksiniz, uzlaşacaksınız’ demiştir.  Koalisyon ilkelerini ortaya koyduk. Ülkenin 5 temel meselesini ortaya koyduk. Ekonomi, Anayasa, Dış politika, Kürt sorunu ve Eğitimden oluşan 5 temel sorunu ortaya koyduk. Bu sorunların çözülmesi için 14 temel ilkemizi ortaya koyduk.  Kamuoyuyla paylaştık.” Dedi.

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK

Koalisyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran Ağbaba, “AKP dışında bir koalisyonun mümkün olduğunu söyledik. MHP ye bir çağrı yaptık. ‘AKP’nin yarattığı tahribatı silmek için koalisyon kuralım’ dedik. Devlet Bahçeli’ye Başbakanlık teklif ettik. Ama MHP her şeye ‘hayır’ dedi. AKP’li bir kişinin Meclis Başkanı seçilmesinin bütün sorumlusu MHP’dir. Devlet Bahçeli’dir.  MHP ile koalisyon gerçekleşmeyince, AKP ile görüşmeler başladı. Davutoğlu ile koalisyon görüşmesi 35 saat sürdü. AKP’nin bütün olumsuzluklarına rağmen, Türkiye hükümetsiz kalmasın diye CHP tüm sorumluluğu aldı. AKP bize, 3 aylık seçim hükümeti önerdi. Biz de bunu kabul etmedik. Biz seçim hükümetine ‘sadece kırmızı koltuklar için girmeyiz’ dedik. Bizim kaygılarımız 1 hafta içinde gerçek oldu. 2 HDP li bakan kendi sekreterlerini bile atayamadılar. Biz bütün siyasi kaygılarımızı bir tarafa bırakarak, parlamenter demokrasi için elimizi taşın altına koyduk. Tüm siyasi partilerle oturup konuşan tek parti CHP. 1 Kasım’dan sonra CHP’siz bir hükümet artık düşünülemez. Oyunu artıran tek parti CHP görülüyor. 7 Haziran seçimleri öncesi 19 Nisan’da  seçim bildirgemizi açıkladık. Bildirgeyi açıkladığımız gün Başbakanı, milletvekilleri, il başkanı kaynak nerede diye bağırdılar. Şimdi kendileri ‘Asgari ücreti artıracağız’ diyorlar. Sadece seçim maliyeti 100 milyar. Kaynak saray. Bu vaatlerimizin hepsinin kaynağı var. CHP’nin seçim beyannamesinin ne kadar gerçekçi olduğu,ne kadar doğru olduğunu biz söylemiyoruz,  bunu AKP, MHP, HDP söylüyor. CHP, Hükümet olmadan kendi vaatlerini gerçekleştireceğini ispat etti. Niye çünkü hepsi bizim kopyamız. Bundan asla rahatsız değiliz. İyi bir şey söylemişiz diğer partiler de almışlar.”dedi.

"KILIÇDAROĞLU 2 MİLLETVEKİLİ İSTİYOR"

Bu arada CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP iktidarı için Malatya’da en az 2 milletvekili istediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya’ya ayrı bir önem verdiğini belirterek, 1 Kasım genel seçimlerinde Malatya’da en az iki milletvekili olduğunu kaydetti. CHP’li Kiraz, 1 Kasım genel seçimlerinde hem ülke hem de Malatya açısından hayati derecede önemli olduğunu vurgulayarak, AKP iktidarının hem ülkeye hem de Malatya’ya verebilecek hiçbir hizmetin olmadığını vurguladı. CHP’nin Malatya’da ikinci milletvekili çıkarmasıyla CHP iktidarında Malatya’ya hizmet anlamında önemli olduğunu belirten Kiraz, Malatyalıların bu duruma dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

7 Haziran genel seçimleri öncesinde CHP’nin son dönemde yaptığı en büyük mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatyalılara bakan müjdesi verdiğini anımsatan Kiraz, CHP’nin iktidarında hem Malatyalıların hem de CHP Malatya il örgütünün elinin güçlenmesi için Malatyalıların CHP’nin iktidarına omuz vermesi gerektiğini kaydetti. CHP’nin iktidarında başta kayısı üreticileri olmak üzere tüm çiftçilerin, çalışanların, memurların, emeklilerin rahat bir nefes alacağını vurgulayan Kiraz, tüm Malatyalıların CHP çatısı altında birleşmesi gerektiğini belirtti.

CHP Malatya il örgütü ve CHP Malatya milletvekili adayları başta olmak üzere tüm örgütün CHP iktidarı için gecesini gündüzüne kattığını ve CHP iktidarında yapılacak hizmetleri Malatyalılara anlattığını belirten Kiraz,  “Gün dargınlık, küskünlük zamanı değildir. Gün birlik olma zamanıdır. Gün, ayrılıklarımız, farklı düşüncelerimiz zenginliğimiz olarak görme zamanıdır. Gün aydınlık yarınlarda CHP’nin çatısı altında, halkın iktidarında tek yürek olma zamanıdır” dedi.

CHP’li Kiraz, CHP Genel Merkezi tarafından yapılan araştırmalara göre Malatya başta olmak üzere Iğdır, Kocaeli, Bayburt, Çorum, Çankırı, Erzincan, Aydın, Ardahan, İstanbul 3. bölge, Gümüşhane, Giresun, Ankara 2. bölge, Burdur ve Van’da da az oy artışlarının, CHP’nin bir fazla milletvekili çıkarması anlamına geldiğini vurgulayarak, herkesin buna göre 1 Kasım seçimlerine ayrı bir önem vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız