SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi Tarım' Protokolü İmzalandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:10
'İyi Tarım' Protokolü İmzalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limitet Şirketi ile Akçadağ Ziraat Odası arasında iyi tarım uygulamaları protokolü imzalandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Milli Egemenlik Caddesi’ndeki binasında düzenlenen iyi tarım uygulamaları protokol programında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Maalesef son samanlarda insanoğlu birim alanda daha fazla verim almak için daha fazla kimyasallar kullanarak çevreyi ve ürünü tehdit eder duruma geldi. İnsanoğlu, bunun zararını görünce, bu kez de zararlardan korunmak için çareler aramaya başladı. İnsan ve hayvanlara zarar vermeyecek organik tarımı ürünü ekilmeye ve kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda iyi tarım uygulamaları ve organik tarım gündeme geldi” dedi.

Selvi, iyi tarım uygulamalarının faydalarını şöyle dile getirdi:

“Çevreye zarar vermeden, toprağımızı kirletmeden üretim yapılması, Kendi sağlığımıza ve çalışanların sağlığına zarar vermeden, tüketicilere güvenli tarım ürünü sunulabilmesi, Üretilen ürünlerin güvenli ürün olduğunu belgelendirilmesi, iyi tarım ürünlerine karşı tüketici talebinin artırılması, ürünlerin dış pazarlara daha kolay ihraç edilebilmesi, daha verimli ve karlı üretim yapılabilmesidir.”

Kayısı Vakfı bünyesinde kurulan Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limitet Şirketi Genel Müdürü Aydın Tay ise “Örnek bir çalışmanın duyurusunu yapmak ve protokol imzalamak için buradayız. Doğu Anadolu’da iyi tarım uygulandırmada yetkilendiren tek şirketiz. Bölgemizde, ilimizde iyi tarım uygulama belge çalışmasını yaklaşık 4 aydır yapıyoruz. Bu anlamda, Akçadağ İlçesi Ziraat Odası ile ilk protokolü imzalıyoruz. Bölgemizde de iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık, ilçedeki amaçlarının çiftçiyi bilinçli tarıma hazırlamak olduğunu söyledi. Alibey, “İlçemizdeki uygulamaları daha da yaygınlaştırırsak, tarımsal destek girdisini de arttırmış olacağız” ifadelerini kullanarak, ilk etapta 171 çiftçinin 12 bin dekar alanında iyi tarım uygulamaları yapacaklarını kaydetti.

Konuşmalardan sonra Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limitet Şirketi ile Akçadağ Ziraat Odası arasında iyi tarım uygulamaları protokolü imzalandı.

İyi tarım uygulamaları konusunda protokolü ile daha kaliteli ürün üretilip, teşviklerden yaralanılacağı vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız