SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyi Tarım' Sertifikası

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:22:40
'İyi Tarım' Sertifikası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, iyi tarım uygulamaları eğitimine katılanlara törenle sertifikaları verildi. 

Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan Vali Vasip Şahin, kayısı ve kayısı dışındaki meyve ve sebzeleri kapsayan sertifikanın önemine temas ederek, “Gıda güvenliğinin ön plana çıktığı dönemdeyiz” dedi. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, kontrollü üretim yapılmasının önemini anlatarak, “Eğer sertifikalı ve güvenlik üretim yaparsanız iç ve dış pazarda ürününüz aranır olur ve daha fazla para eder” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de, iyi tarım uygulamalarının önemini belirterek, “Buraya tarım danışmanlarını da davet ettik. Çünkü bu uygulamanın yaygınlaştırılması lazım. Çiftlikten sofraya kadar sağlıklı ürün ulaştırılması önemlidir” dedi.

Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd.Şti Genel Müdürü Aydın Tay ise, “İyi tarım uygulamaları ile yaşadığımız çevreyi ve toprağı koruyarak gelecek nesillere kirletilmemiş güzel yaşanası bir çevre ve toprak bırakılmış olunur. İyi tarım uygulaması yapan üretici sağlıklı hayatın dostudur O, hem kendisinin ve çalışanlarının hem de sunduğu güvenilir tarım ürünleriyle tüketicinin sağlığını korur. İyi tarım ürünleri, halkın sağlıklı yaşam ve sağlıklı tüketim yapma bilincini geliştirir“ şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yetkililer tarafından, iyi tarım uygulamaları eğitimine katılarak sertifika almaya hak kazanan Mehmet Pektaş, Mehmet Akdeniz, Saniye Şakar, Eda Dabağ, Bahar Gür, Hasan Beli, Yener Demirci, Fatih Boyraz, Serkan Gökbulut, Hikmet Coşkun, Hacı Bayram Karataş ve Nesli şah Yüzgeç'e belgelerini verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız