SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Tarıma Geçmeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:50:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nde iyi tarım uygulamaları toplantısı yapıldı. 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yazıhan Ziraat Odası tarafından organize edilen İyi Tarım Uygulamaları’nın anlatıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, “Kaymakamlık olarak Yazıhan’da tarım adına neler yapılabilecekse bunu desteklemeye hazırız. Her konuda olduğu gibi iyi tarım uygulamalarına geçişte de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini temin eden İlçemizin modern üretime geçip iyi tarım uygulayarak gelirini arttırması en büyük hedefimiz. İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ve Ziraat Odamıza gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ise, “Kayısı Malatya’nın vazgeçilmezidir. Ama kalite ve kalıntı problemini çözmemiz gerekiyor. Bunun için İyi tarıma geçmemiz ve üretim sahalarımızı sertifikalandırmalıyız. Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limited Şirketi’nin varlığı ilimiz için büyük bir şans. Yazıhan!da 2013 yılında sadece 223 dekar arazi de iyi Tarım Uygulaması yapılırken, bu rakam 2014’de 2 bin 450 dekara çıkmıştır. Yeterlimi değil. 2015 yılında bu rakamı çok daha yukarılara çıkarmalıyız. Malatya’da 3 ay içerisinde Uluslararası Aile Çiftçiliği Çalıştayı ve Ulusal Kayısı Çalıştayı yaptık. Burada sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı ve rapor halinde bakanlığa sunuldu. En kısa zamanda sonuç alınacağı kanaatindeyim. Ayrıca Yazıhan’ın yakında 120 bin dekar sulanabilir arazisi olacak. Yeni sulamaya açılan alanlarda ürün çeşitliliğini arttırabilirsiniz. Bu arazilerde tarımsal anlamda neler yapabileceğimizi planlamalıyız. Yapacağımız üretimleri belgelendirirsek, Bakanlığımızın hibelerinden o kadar çok istifade edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç da, "İlçe olarak İyi tarım uygulamalarında yeterli seviyede değiliz. İyi tarım hem kaliteli üretim sağlar, hem de pazarlama sorunlarımızı azaltır. Yazıhan’da 2015 yılında İyi Tarımda sertifikalı bahçelerimizi arttırıp hibelerden en üst düzeyde faydalanmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd.Şti. Genel Müdürü Aydın Tay tarafından, İyi Tarım Uygulamasına nasıl geçilebileceği ve uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.

Toplantıya Yazıhan Kaymakamı Hatice Özdemir, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Yazıhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Aygen, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Fehmi Yılmaz, Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd.Şti. Genel Müdürü Aydın Tay, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız