SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Tarıma Geçmemiz Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Ne kadar az ilaç kullanır, ne kadar kaliteli ve sağlıklı ürün üretirsek o kadar getirisi olur” dedi.

Hekimhan İlçesi Öğretmenevi Salonu’nda, ‘İyi Tarım Uygulamaları ve Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Malatya Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd. Şti’nin organize ettiği toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “Üretilen ürünlerin izlenilebilir olması için iyi tarım uygulamasına geçmemiz lazım. İzlenilebilir iyi ve kaliteli ürün üretirsek pazarlama sorunu da ortadan kalkmış olur. Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı bünyesinde kurulan Malatya Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limited Şirketi aracılığı ile üretiminizi sertifikalandırabilirsiniz. İyi Tarım uygulanması konusunda İl ve İlçe Müdürlüklerimizin eğitimleri aralıksız devam ediyor. Talep edilen her yerde eğitim vermeye hazırız. Sizlerde bu konuda üzerinize düşen görevi yapmalısınız. İyi tarımda en fazla dikkat etmemiz gereken konu zararlılara karşı mücadele metodumuz. Bahçelerimizde öncelikle kültürel, daha sonra biyolojik ve bioteknik mücadele yapmalı. Eğer zararlının üstesinden gelemiyorsak en son kimyasal mücadeleye başvurmalıyız. Kimyasal mücadeleyi yaparken de konu uzmanlarımız tarafından reçetelendirilen, bakanlığımızın ruhsatlandırdığı ilaçları kullanmanız gerekiyor. Kullanırken meyve de ilaç kalıntısı olmaması için uygulama zamanına ve dozajına dikkat etmeliyiz. İşin özü, ne kadar az ilaç kullanır, ne kadar kaliteli ve sağlıklı ürün üretirsek o kadar getirisi olur. Unutmamalıyız ki aynı zamanda hepimiz tüketiciyiz” dedi.

Daha sonra, Malatya Kayısı Uygunluk Belgelendirme Ltd. Şti. Genel Müdürü Aydın Tay ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları konu uzmanı Ziraat Mühendisleri Mahmut Gültekin ve Ahmet Biri yöneltilen soruları cevapladı.

Toplantıya; Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Doğu Kılıçaslan, Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız, köy ve mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız