SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyileştirme Çalışması Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:40:16
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da poliçe sayısının 11 bine ulaştığını söyleyen Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, primlerde iyileştirme çalışması yaptıklarını belirtti. 
 
Çifçilerin üretimlerini kesintisiz devam ettirerek, gelirlerinde istikrarı sağlamak amacıyla yeni düzenlemeler üzerinde ara vermeden çalıştıklarını belirten Kadak,  2011 yılında poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde 58 artarak, 600 bin adede yaklaştığını, yine aynı yılın Aralık ayı sonu itibariyle yaklaşık 7 milyar lira değerinde tarımsal ürünün sigortalandığını, 9 Milyon dekarlık alanın sigorta kapsamına alındığını ifade etti. 
 
Kadak, 2011 yılında Büyükbaş Hayvan Hayat Sigortası'nda çok ciddi artışlar olduğunu belirterek, sigortalı büyükbaş hayvan sayısının bir önceki yıla göre yüzde 92 oranında artarak 361 Bin adedi aştığını, 2011 yılında üreticiye yaklaşık 260 milyon TL'ye yakın hasar ödemesi yapıldığını ve 175 Bin adedin üzerinde hasar dosyası sonuçlandırıldığını söyledi. Toplantıda, poliçe son kabul tarihi Şubat ayı olan yörelerin son poliçe kabul tarihlerinin 10 gün uzatıldığını söyleyen Ramazan Kadak, Malatya ile ilgili verilere de değinerek sözlerine şu şekilde devam etti:  "2011 yılında, Malatya İli genelinde poliçe sayısı yaklaşık 11 bin adede ulaşırken, 127 bin  205 dekarlık alan sigortalanmış ve üreticiye 25 milyon TL'nin üzerinde hasar ödemesi yapılmıştır. Bilindiği üzere geçen yıl meyvelerde çiçek dönemi don sigortası kapsamına alınmış ve primin üçte ikisini Devlet üstlenmişti. Bu yıl yine primin üçte ikisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bütçesinden karşılanmakta olup ayrıca, don sigortası priminde, yüzde 10 indirim yapılmıştır. Örneğin; Malatya İli, Battalgazi ilçesinde geçtiğimiz yıl 55 bin 150 metrekare alanındaki ekili ürünlerini devlet desteğiyle 10 bin 503 TL ödeyerek, sigortalayan çiftçimiz, 2012 'deki bu yepyeni düzenlemeyle birlikte ürününü sigortalatmak için sadece 9 bin 93 TL ödeyecek." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız