SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Milyon Emekli İş Arıyor"

0
Güncellendi - 2017-09-22 02:45:44
A- A+ PAYLAŞ

  • Emekli Sen Genel Başkan Vekili ile görüşen CHP'li Ağbaba; “Emeklilik torun sevme zamanıdır ama hükümet torun sevmek yerine emeklileri  asgari ücretin altında, kayıt dışı çalışmaya zorluyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Emekli- Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ve sendika yöneticileri ile bir araya geldi.Emekli Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ve sendika yöneticileri ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba 2 milyon emeklinin çalışmaya, 3 milyon emeklinin ise iş aramaya devam ettiğini belirtti.

İSTERSEK İKTİDAR YAPAR, İSTERSEK İKTİDAR YIKARIZ

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen emeklilerin sorunlarını dile getirerek,  “Emeklinin grev hakkı yok. Çalışma bakanı müsteşarı bile “emeklinin sendika hakkı olur mu, emeklinin grev hakkı yok” diyor. Bizim sokak hakkımız, oy hakkımız, tüketim hakkımız var, bunları kullanırsak her hükümeti dize getiririz. Biz istersek iktidar yapar istersek iktidarlar bozarız. Bu kadar güçlü yapıyız. Son dönemde emeklilerle ilgili gündeme gelen konular Emekli Sen ve CHP ‘nin çabalarıyla gündeme geliyor.CHP’ye emekliler konusundaki duyarlılıkları nedeniyle  teşekkür ediyoruz” dedi.

EMEKLİLER YÜK GÖRÜLÜYOR

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri emeklilerin durumu olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Maalesef örgütlü olanlar bile bu haklarını kullanamıyor.Örgütlü olmayan insanlar örgütlenmeye çalışıyor.Türkiye’de en sahipsiz kesim emekliler. Yaklaşık 2 Milyon emekli çalışmaya devam ediyor.İlaç parasından ulaşıma her şey sorun. Emekliler hükümet tarafından gereksiz bir kesim, yük olarak görülüyor. Oysa, Türkiye bu duruma geldiyse emeklilerimiz sayesindedir. 8 Milyon emeklinin 3 milyonu  iş aramaya devam ediyor. Emeklilerin kendi sorunlarına sahip çıkması örgütlenmesi önemli. Siz kendi hakkınıza sahip çıkmazsanız kimse sahip çıkmaz.”dedi.

İYİLEŞTİRMELER CHP SAYESİNDE

Ağbaba, “CHP, Emekliler ile ilgili önemli taahhütlerde bulundu, önemli sözler verdi. Emekliler bir şeyler kazanmışsa bilinmelidir ki CHP’nin seçim vaatleri sayesindedir. Hafıza çabuk unutuyor. Bugün asgari ücret 1400 lira olmuşsa CHP sayesindedir. Taşerona kadro tartışılıyorsa CHP sayesindedir. Emeklilere verilen 100 lira CHP sayesindedir. Muhtarların maaşlarında artış olmuşsa CHP sayesindedir.7 Haziranda ‘kaynağı nereden bulacaksınız?’ diyenler tekrar iktidar olmak için 1 Kasım seçimlerinde bu vaatlerde bulundular. Muhalefet gücüyle pek çok alanda iyileşme sağlanmıştır. İktidar verdiği sözler çabuk unutuyor. ‘Taşerona kadro vereceğiz’ dediler, unuttular. Emeklilerle ilgili verilen taahhütler unutuldu. Biz CHP olarak çalışan kesimin ve emeklilerimizin yanındayız. Sorunlarına hakimiz.Örgütlenmenizi destekliyoruz. Emeklinin siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin evine ekmek götürme derdi var. Emeklilik torun sevme zamanıdır ama hükümet torun sevmek yerine emeklileri  asgari ücretin altında, kayıt dışı çalışmaya zorluyor. Mücadelenizde başarılar diliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız