SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyilik Aşkına..'

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Malatya Kan Merkezi tarafından Ramazan ayına özel camilerde gönüllü kan bağışı kampanyası düzenlenmeye başladı.

Her gün bir camide teravih namazı sonrası vatandaşları gönüllü kan bağışı konusunda bilgilendiren kan merkezi ekipleri, kan vermek isteyen vatandaşlardan da kan alıyor. Genellikle Şeker ve Turgut Özal Camilerinde kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Kızılay Malatya Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdal Ucuz, Ramazan ayı süresince camilerde teravih namazı sonrası gönüllü kan bağışı için vatandaşları teşvik ettiklerini söyledi.

Ramazan ayı süresince kan bağışı kampanyasında bir düşüş yaşadıklarını belirten Ucuz, "Türk Kızılay'ı olarak gece saat 24.00'e kadar kan bağışı almaktayız. Akşam iftardan sonra ekipler halinde gönüllü kan bağışı için çalışma yapıyoruz. Yeni Cami önünde bir çadırımız sürekli hizmet halinde. Geriye kalan ekiplerimiz de çeşitli camilerde kan bağışı için çalışıyor. Hedefimiz kan bağışını artırmak" dedi.

Ucuz, Ramazan ayında sürekli olarak kan bağışında düşüş olduğunu kaydederek, "İnsanların Ramazan ayında kan vermede biraz çekinceleri var. Diyanet İşleri Başkanlığımız da açıklamada bulundu ki, kan vermek orucu bozmuyor. Orucu herhangi etkileyecek bir durum yok. Teravi sonrası verilen kan sonrası vatandaşlarımız bol bol sıvı alacaklarından oruç tuttuklarında herhangi bir sıkıntı çekmezler. Biz herkesi kan bağışına bekliyoruz. Hastanelerimizde çok sayıda ameliyat ve kan ihtiyacı olmakta. Biz vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayı dolayısıyla "İyilik Aşkına Ramazan Ayı'nda Kan Bağışçısı Olun" sloganı ile çalıştıklarını belirten Ucuz, "Kan bağışında ekiplerimizi artırdık. Kan merkezimiz gece yarısına kadar hizmet vermekte. Gezici ekipler oluşturduk. 1 milyon kan bağışçısı kampanyası'nda da halkımıza görev düşüyor. Bu kampanyaya destek versinler. Biz burada aracı kurumuz. Biz bu kanları insanlarımıza ulaştırıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızı bizlere kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız