SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“İyilik Sofrası” İftar Programı Düzenlendi

0
Güncellendi - 2016-06-24 11:03:45
“İyilik Sofrası” İftar Programı Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Mustafa Toprak, müftülüğün Ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği “İyilik Sofrası” iftar programına katıldı. Program İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz’ın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. İftar yemeği sonrasında İl Müftüsü Ümit Çimen konuşma yaptı. Elazığ İl Müftüsü Peyami Güngör ve Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi ve Satınalma Daire Başkanı Haydar Bekiroğlu’da birer konuşma gerçekleştirdi.

Vali Toprak’da konuşmasında; “Malatya ilimizin sivil toplum örgütlerinden, meslek örgütlerinden, iş dünyasından, kamudan çok değerli temsilcilerine ve Suriye’mizden aramızda bulunan kardeşlerimize saygılarımı sunuyorum.

Ramazan ayının bu mübarek günlerinin hepinize, hepimize, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum, orucunuzun kabul ve makbul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Özellikle İl Müftümüze ve şahsında tüm çalışma arkadaşlarına, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesine ve katkı sağlayan herkese bu güzel davetten dolayı teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl özellikle Kutlu Doğum Haftası nedeniyle ifade ettikleri bir simge kelime var “iyilik”, Ramazan ayının bu güzelliği ile birlikte gönlümüzdeki, yüreğimizdeki dinimizin bize öğrettiği o iyiliklerin, güzelliklerin tüm insanlığa dalga dalga yayılmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Necip bir milletiz, büyük bir milletiz, hep birlikte bir aileyiz hoş görümüzle, birliğimizle, beraberliğimizle, inanç değerlerimizle, kardeşliğimizle güzelliklerde hep birlikte beraber olmaya çalışıyoruz.

Allah devletimizi ve milletimizi var etsin, zeval vermesin, şükrediyoruz ki devletimizle ve milletimizle birlikte güzel bir şemsiye altında huzur içerisinde yaşıyoruz. Suriye’den gelen kardeşlerimiz var, oradaki sıkıntılar, çatışmalar, problemler nedeniyle tarumar oldular, ülkelerini kaybettiler, topraklarından, vatanlarından, doğdukları yerlerden uzaklaştılar ve bu necip Türk milletinin güzelliklerine hep birlikte sığındılar, devletimiz ve bu necip millet onları bağrına bastı, üç milyon Suriyeli kardeşimizi bir bütün olarak desteklemeye devam ediyoruz.

Malatya’da da Malatyalı kardeşlerimiz Suriyeli kardeşlerimizi gönüllerine bastı, kendinden bir parça bildi. Ramazan ayıda bunları bir kez daha düşünmekte, algılamakta ve ülkemizde devletimizle, vatandaşlarımızla birlikte huzur içerisinde bir arada var olmanın şükrünü eda etmekteyiz, Suriye’ deki bu olumsuz örnekler karşısında ne kadar şükür etsek az olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu güzel günler çerçevesinde bizler inanç değerlerimizden, devletimizden ve kardeşlik içerisinde tüm vatandaşlarımızdan aldığımız güç ile birliğimizi, beraberliğimizi, sevgimizi, hoşgörümüzü, kardeşliğimizi ilelebet payidar kılma noktasında hep birlikte çalışıyoruz.

Bu günlerde sıkıntılı anlarımız da olabiliyor, ülkemizin yedi yüz seksen yedi bin kilometre karesini korumak adına kanlarını topraklarımıza döken şehitlerimiz oluyor, vücutlarının uzuvlarını kaybeden gazilerimiz oluyor, bu yüce değerler adına, ülkemiz adına, vatanımız uğruna, milletimizin birliği adına, kutsal değerlerimiz adına şahadete eren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize ve ailelerine de sabırlar ve şükranlar sunuyorum. Bu anlamda bu güzel günlerin bizleri birbirimize bağlama noktasında çok güzel bir ittifak oluşturduğunu da belirtmek istiyorum. İyi ki bizim birlik ve beraberliğimiz kardeşliğimiz var. Bu güzel duygular içerisinde geleceğe bir ve beraber olarak yürüyeceğiz. Ülkemizin, devletimizin, vatandaşlarımız ile birlikte geleceğe sonsuza dek huzur içerisinde yaşamasını ve kadim değerlerimizle inancımızla iyi bir şekilde geleceğe gitmemizi bir kez daha Allahtan niyaz ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız