SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyisini Bulamıyorlar!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:23:32
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, taşımalı eğitimden kaynaklı sorunları gündeme getirmeye devam ediyor. Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Okulların açılacağı tarih aylar öncesinden belliyken, ihalelerin 2 aydır tamamlanmamasına isyan ediyorum” dedi.Ağbaba’ya cevap veren Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise kayıt tarihi ve araç standardından kaynaklı sorun olduğunu kabul etti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , MEB Avcı’ya taşımalı eğitim sorunlarını ne zaman çözeceklerini sordu. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ağbaba; “Sayın Bakan, milletvekili olduğum günden bu yana yaşadığımız bir sorun var Malatya'da. "Taşımalı sistem" dediğimiz bir sistemden kaynaklı sorunlar.Taşımalı sistemle köylerden öğrenciler okullara taşınıyor. Maalesef bizim kentimiz Malatya'da -geçtiğimiz gün Sayın Cevdet Yılmaz'a da sordum- hâlâ okullara öğrenciler gidebilmiş değil, taşıma sisteminden doğan aksaklık nedeniyle hâlâ okullar açılabilmiş değil. Malatya'nın yoksul, fakir, zeki öğrencileri hâlâ okula başlayabilmiş değil. Bu konu da maalesef her yıl yaşanıyor, her yıl da söylüyoruz, hâlâ bir çözüm bulunabilmiş değil” dedi.

BU NASIL BAKANLIK?

Ağbaba,  “Anlamıyorum, okulların aylar öncesinden 16 Eylülde açılacağı belli, herkes biliyor, Bakan biliyor, Millî Eğitim biliyor ama bu konuda çözüm bulunamıyor.Milli Eğitim ihaleyi yapamıyor. Nasıl bir Bakanlık? Malatyalı öğrenciler niye hâlâ eğitime başlayabilmiş değil. İsyan ediyorum. Başka söyleyecek bir şey yok Sayın Bakan” ifadelerini kullandı.

BAKAN AVCI: “GECİKMENİN OLDUĞU DOĞRU”

Ağbaba’nın sorusunu yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, sorunun kayıt tarihinden ve araçlara getirilen standartlardan kaynaklandığını kabul etti. TBMM Tutanaklarına yansıyan, Bakan Avcı ile Malatya Milletvekili Ağbaba arasındaki diyalog şu şekilde;

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) : Malatya taşımalı sistem, "Fakir, yoksul öğrenciler mağdur ediliyor." meselesi… Şimdi, biraz önce başka bir soruya verdiğim cevapta da söyledim, problem büyük ölçüde kayıt sürecinin takviminden kaynaklanıyor. 

Şöyle oluyor: Ortaöğretim kurumlarına kayıtlar okulların açılışına kadar devam ediyor. 

VELİ AĞBABA (Malatya) - İlgisi yok. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Hangi öğrencinin nereden nereye taşınacağı ancak okullar açıldıktan sonra belirlenir. 

VELİ AĞBABA (Malatya) - O sorun da var, bu sorun onunla ilgili değil. Sayın Bakan, onunla ilgisi yok, lütfen bana inanın. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Kamu İhale Kurumuyla ilgili ihale mevzuatı gereği, bu tarihten sonra taşıma ihalelerinin sonuçlanması iki ayı bulabiliyor. 

VELİ AĞBABA (Malatya) - Efendim, bununla ilgisi yok, bununla kesinlikle ilgisi yok. Lütfen, araştırın, bu kayıt yaptırmayla asla ilgisi yok. Sadece araçların yaşından dolayı; yirmi yaşında ihaleye sokmuyorlar veya yol çok bozuk, ihaleye girmiyorlar. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - O tür kısıtlamalar var, o tür araçlar ihaleye sokulmadığı doğru. 

VELİ AĞBABA (Malatya) - Ama her yıl yaşanıyor Sayın Bakan, her yıl Malatya'da bu sorun yaşanıyor, lütfen buna bir el atın. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Şimdi, kayıt tarihini biraz daha geriye çekerek ihaleyi de… 

VELİ AĞBABA (Malatya) - Bir daha, tekrar söyleyeyim: Kayıtla ilgisi yok. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Anladım. 

Ayrıca, diyorsunuz ki: "Getirilen araba standartları nedeniyle… 

VELİ AĞBABA (Malatya) - Araştırın, arabanın yaşıyla ilgili, yolun bozukluğundan dolayı. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - … taşıma araçları standartları nedeniyle bunlar gecikebiliyor veya ihaleye alınmayabiliyor." Doğru. 

VELİ AĞBABA (Malatya) - Efendim, ihale şartnamesinde "Araç on yaşında olacak." deniyor, ilçede on yaşında araç bulunamıyor, yirmi yaşında araç var. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Evet, bulamıyorlar daha iyisini, doğru. 

VELİ AĞBABA (Malatya) - Ve yol bozuk. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI (Eskişehir) - Doğru, o da var. Yani, bir tek değişkene bağlı değil

VELİ AĞBABA (Malatya) - Sizden rica ediyorum, Sayın Bakan, sizden rica ediyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız