SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İyiye Gidiş Var'

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 29 şubenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan genel idari kurul toplantısı için Malatya'ya geldi.

VALİLİKTE..
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, iki gün sürecek toplantı öncesinde Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarının kriz ile ilgili sorularını da cevaplayan Vardan, "Bugün dünden iyi, dünde evvelsi günden iyiydi. İleriye doğru bir çıkış trendine girmiş vaziyetteyiz. En kötü günlerin geride kaldığını düşünüyoruz. Alınan tedbirler, ÖTV ve KDV indirimleri, yani iyileşmeye yönelik hükümetin almış olduğu tedbirler ve insanların da verdiği tepkiyle, özellikle morallerin düzelmesiyle beraber piyasada hareketlenme başladı. Bu hareketlenme de direk olarak istihdama da yansımış vaziyette. Çünkü hiçbirini birbirinden bağımsız düşünemeyiz. Eğer tüketim olmazsa, üretilen mallar kime satılacak? Üretilecek mallarda satılmadığı zaman bunları üretecek tesis ve kişilere de gerek olmuyor. O zamanda istihdamda büyük sorunlar ortaya çıkıyor. Ekonomi aslında komple bütün bir sistem. Bir şeyler üretiliyor, üretilecek şeyler satılıyor, tekrar üretiliyor ve bu şekilde onları yapacak insanlara da ihtiyaç oluyor. İşte işsizliğin azalmasındaki en büyük sebep ortadaki ümitsizliğin azalmış olmasıdır. Üretimi kestiğiniz zaman hiçbir şeyi iyileştirmiyorsunuz, bilakis kötüleştiriyorsunuz. Çünkü her katmanda çalışan insanlar var. Tabi ki kriz sona ermiş değil, fakat netice itibariyle iyiye doğru bir yöneliş var. MÜSİAD olarak söylediğimiz, 2009'un ikinci yarısından itibaren stabilizasyona ulaşacağımız 2009'un sonundan itibaren de iyiye doğru sinyalleri alacağımız şeklindeydi. Bu şekilde
bir trendin oluştuğunu görüyoruz. Asıl iyileşmenin de 2010'dan itibaren olacağı yönünde düşüncemiz var" dedi.

BELEDİYEDE..
Vardan, beraberinde eski MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve kalabalık bir heyetle birlikte, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

Vardan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a MÜSİAD’ın hazırladığı Türkiye Ekonomisi 2009, Maliye Politikası Reformu, Küresel Kriz ve Dönüşüm adlı kitapları hediye etti.

Kendisi de MÜSİAD eski şube başkanı olan Belediye Başkanı Çakır, MÜSİAD’ın hazırladığı raporların, kitapların sanayiciler ve iş adamlarına yardımcı olduğunu belirterek, “Dalgalı dönemlerde MÜSİAD’ın hazırlamış olduğu kitaplar ve raporların ekonomik olarak çok büyük oranda isabet kaydetmesi bizleri sevindiriyor” dedi.

Eski MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat ise Malatya’ya her yeni gelişinde Malatya’nın biraz daha geliştiğini gördüğünü, Malatya Belediyesi Yeni Hizmet Binasının da güzel bir bina olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a hayırlı olsun temennisinde bulundu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan ziyaretin ardından, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet ile birlikte, Malatya Belediyesi Yeni Hizmet Binasını gezdi.

TSO'DA..
Daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden ve MTSO Başkan Vekili Yalçın Geyik ile Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu tarafından karşılanan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun, "Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen 'irtica eylem planı' başlıklı andıçın Türkiye ekonomisini nasıl etkileyeceği" şeklindeki sorusunu Vardan şöyle cevaplandırdı:

"Cumhurbaşkanı seçimi, 367 kararı, hatta iktidar olan partiye kapatılma davası açılması istikrarı baltalamıştır. Bunlar, piyasadaki güveni azaltan faktörlerdir. Ondan sonra da hepimiz düşüşe geçmiştik ki, bu da küresel krizle birleşince bize çifte kaymaklı sıkıntı olmuştu. Şimdi sizin sorduğunuz, söylediğiniz gibi konular da, istikrarın bozulmasına yönelik yapılan çalışmalar olursa ekonomik olarak da direk etkileniriz."

Vardan, hükümet tarafından çıkarılan teşvik kanunu ile de ekonominin canlanacağına inandığını kaydetti.

MTSO Meclis Başkanı Sami Payza tarafından MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihat Vardan'a tepside kuru kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız