SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İzahat İstedik'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu’nun raporunda 3 aylık Cemal Akın dönemi ve 9 aylık kendi dönemine yönelik birbirinden çarpıcı suçlamalar, yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu ihale kanuna aykırılık yönündeki tespitlere ilişkin sorulan bir soru karşılığında “Bu raporlarda eksik, bir tabanı olmayan, gerçeği yansıtmayan bir takım bilgiler var. Bu rapora ilişkin bütün birimlerden izahat istedik” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Başkan Yardımcıları Abuzer Kabakaş, Ertan Mumcu, Fatih Güven, Alican Bozkurt, Ahmet Ceyhan ve bazı birim müdürleri ile birlikte bir yıllık icraatlarını anlattıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘KİM BU SIRADAN BİRİLERİ?’
Çakır, bir basın mensubunun, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan ve belediye meclisince kabul edilen raporda kendisinin göreve geldiği 9 aylık süredeki ihalelerde usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları konusunda ne yapacağının sorulması üzerine “Samimi eleştirilere her zaman açığız, ancak sıradan birinin yönlendirmesiyle sırf eleştirmek için, konuşmuş olmak için bir şeyler yazılıp çiziliyor. Bunların hepsini dikkate almayız. Değil ki basın mensupları en sıradan bir vatandaşın dahi iyi niyetle yaptığı her eleştiriyi dikkate alırız’ dedi.

Ahmet Çakır, geçtiğimiz günlerde palmiye ağacı alınmasına ve Atatürk Anıtı önüne yapılan saat kulesine yönelik eleştirilere de tepki gösterdi. Çakır, “Atatürk Evi Müzesi, Beşkonaklar ile orası Malatya’nın kültürel ve sanatsal bir sokağı olacak. Arkadaşlarımızla istişare ettik. Konuştuk. En uygun yer olarak orası belirlendi. Buranın dokusuna uygun ve taştan bir saat kulesi yapıyoruz. Üzerinde Selçuklu motiflerinden örnekler olacak. Konunun ilgilileriyle de görüştük. Görüşlerini aldık. 5 kişi uygun değil dedi diye yapacağımız işlerden vaz mı geçeceğiz?

Palmiye ağacı konusunda bir sürü şeyler söylendi. -18 dereceye kadar dayanıklı. Ve üstelik garantili aldık. Dünyanın neresinde olursa olsun, bu şehirde yaşayacak bir şey olursa onu kenti güzelleştirmek ve kente estetik katmak adına getireceğiz. Sıradan birinin yönlendirmeleriyle yapılan bu eleştirileri samimi bulmuyoruz. Sırf eleştiri yapılmak için yapılıyor’ diye konuştu.

İZAHAT İSTEDİK
Ahmet Çakır, denetim komisyonunda yer alan usulsüzlük ve yolsuzluk tespitlerine ilişkin, “O rapor Metin Abi (Metin Mandal) tarafından hazırlandığı zaman bende onlara ‘net bir şekilde her şeyi yazın. Kendi eksiğimizi de görelim. Kimsenin bir şeyi gizli olmasın. Eksiklikler doğrultusunda alımları, ihaleleri düzelttik. Yalnız bu düzeltmeden önce bazı basın mensupları bu raporu istemişler. Bana sordu, bende basına verin ama bunlar şimdi buradan çok malzeme çıkarırlar’ dedim. O raporda bir takım gerçeği yansıtmayan bilgiler var. Buradan bir şey çıkartabilirler demiştim. Nitekim de öyle oldu. Ancak bu raporda görülen eksikliklerle ilgili bütün birimlerden de izahat istedik’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız