SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzciler Çanakkale'den Döndü

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:46
İzciler Çanakkale'den Döndü
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı İzciler, Çanakkale’den döndüler. Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, Çanakkale savaşlarında 57. Piyade Alayının 99 yıl önce kullandığı yoldan “Dedeciğim Ben Geldim” sloganıyla giderek ecdadını yad etti.

Faaliyet ile ilgili Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Cengiz Uğur yaptığı açıklamada, “22-26 Nisan Nisan tarihleri arasında Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından, 57. Alayın taarruz öncesinde karargah olarak kullandığı Çanakkale Eceabat ilçesi Kocadere Köyü yakınlarındaki yerde düzenlenen uluslararası “Çanakkale Milli Bilinç Kampı’nda” bulunan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri, 25 Nisan saat 04:00'te top ve tüfek sesleriyle uyanarak ve sabah ezanıyla birlikte yürüyüş hazırlıklarını tamamladı. Kınalar Yakılarak Mehter Marşıyla Uğurlandı. İzcilerimiz, kamp alanından o zamanki askerler gibi “hamur kızartması ile kırık buğday çorbası” içerek başlarında “enveriye kabalağı”, sırtlarında “Dedeciğim Ben Geldim” yazan cepkenleriyle yürüyüşe başladı.

Kamp alanından uğurlama töreninde izcilere, mehter marşı eşliğinde “Kınalı Hasan” gibi saçlarına kınalar yakılarak uğurlandı.

Her ilden izciler, şehitliklerde geceledi. Her ilden bir izci o gece, Bigalı köyündeki esas karargaha, yine her ilden birer izci ilk kurşunu sıkan 27. Alaydaki şehitlerin bulunduğu Balıkçı damları diye adlandırılan tepeye gitmişti. Her ilden bir izci ise 57. ve 27. Alayın beraber yattıkları şehitliğe, 57. Alay Komutanı Yarbay Hüseyin Avni Beyin mezarı yanına giderek orada gecelemişti.

17 kilometrelik patika, dağ, dere ve geçitlerden oluşan yürüyüş yolunu yaklaşık 8 saatte başarıyla tamamlayan Malatya Öncü Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü İzcileri tekrar kamp alanına döndü” ifadelerini kullandı.

Cengiz Uğur, “Bu yıl 65 izci ve lider ile katıldığımız Çanakkale Milli Bilinç Kampında izcilerimiz atalarımızın vatan, millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşadılar. Milli manevi duygularla donanarak evlerine geri dönen izci ve liderlerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız