SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İzimiz Var ki Yüzümüz Var'

A- A+ PAYLAŞ

AKP yöneticileri ve milletvekili adayları, kent merkezi ile ilçe ve köylerinde ziyaretlerde bulunuyor.

AKP'nin çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"Merkezden il sınırlarına; Sivas sınırından Erzincan sınırındaki köylere kadar giderek seçim çalışması yapan Ak Parti Milletvekili adayları seçime az bir süre kala programlarını yoğunlaştırdılar.

Gerçekleşen programlara tüm milletvekili adayları katılırken, en ücra köylere kadar giden adaylar ilgi odağı oldu.

Ak parti milletvekili adaylarının programları şöyle gelişti: Sabah saatlerinde esnaf gezileriyle programına başlayan milletvekili adayı Şanal Tosun, daha sonra ziyaretine Memur-Sen ziyaretiyle devam etti. Şanal Tosun Memur-Sen ziyaretinde şunları kaydetti: “Malatyalılar istikrardan yana tavrını koymuştur. Önce ülkem sonra kendim diyen Malatya 12 Haziranda da tercihini güvenden yana kullanacaktır” dedi.

Daha sonra gün boyu çalışmalarına devam eden Şanal Tosun akşam toplantısına geçti.

Ak Parti milletvekili adaylarından Cemal Akın ise Yeşiltepe bölgesinde çalışmalara katıldı. Gittiği her yerde ilgi ile karşılanan Akın, daha sonra görme engellilerin oluşturduğu Beyaz Ay Derneğini ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Akın özetle şunları söyledi: “Ak Partinin temel hizmet alanlarından birisi de engelli kardeşlerimizin problemlerinin çözümüdür. Bu doğrultuda engellilerimizin yakınları ve aileleriyle birlikte gayret gösterecek olursak hayatın zor şartlarını aşabileceğiz. Sıhhatli olan insanlar zaman zaman güçlüklerin karşısında sıkıntı yaşıyorlar. Bunu değerlendirecek olursak engelli vatandaşlarımızın daha da bir ve beraber olmaları gerekmektedir. Bu arada iş adamlarımıza da büyük görevler düşüyor. İşverenler mümkünse daha çok engelliyi istihdam ettirsinler. Zaten hayatlarını zor sürdürüyorlar. Ekonomik sıkıntılarının da çözülmesi lazım” dedi

Milletvekili adaylarından Mustafa şahin ise Hekimhan ilçesindeydi. Yaklaşık 10 ayrı köyü tek tek gezen ve konuşma yapan Şahin, özellikle Alevi-Bektaşi vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Mustafa Şahin, yaptığı ziyaretlerde şunları kaydetti: “Ülkenin her yerini duble yollarla döşedik. Hedef 2023 dedik. Hekimhan bölgesine hızlı tren projesi tamamlanıyor. Buradan doğuya kadar demir ağlarla ilgili çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır” dedi.

Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık ise Malatya’nın en uzak ücra köylerindeydi. Sabah şafakla birlikte yola koyulan Çalık, 150 kilometre uzakta bulunan Sivas ve Erzincan sınırlarında bulunan köylere ulaştı. Tek tek vatandaşlarla bir araya gelen Çalık sorunları dinledi. Arapgir-Divriği arasında bulunan ve karayollarına ait yol problemlerinin sonuçlandığını yerinde inceleyen Çalık’a köylüler teşekkür etti. Yanında milletvekili İhsan Koca’yla beraber köy ve mezralara geçen Çalık, akşam geç saatlerde merkeze döndü. Çalık ziyaretlerinde şunları kaydetti: “Allaha hamdolsun tarlada izimiz var ki, gittiğimiz her yerde yüzümüz oluyor. Harman dönemi yani seçim dönemi; yeniden gelmeye yüzümüz var. Ak Parti iktidarını hepiniz yakından takip ediyorsunuz. Her şeyi iyi biliyorsunuz. Biz yaptığımız hizmetlerden mutluluk duyuyoruz. Hizmetin kalitesi de artmalı, insanımızın yaşam kalitesi de artırılmalı. Bu bizim vicdani sorumluluğumuz olmalı. Biz bunları bize oy veresiniz diye değil önceliğimiz olan Allah rızası için yapıyoruz. Allahın rızasını aldıktan sonra bizim amacımız milletimizin de rızasını almak. Bu bizim için önemlidir” dedi.

Orduzu beldesindeki toplantı ise Taşpınar mahallesindeydi. Kaldırım sokakta gerçekleşen toplantıya beklenenin üzerinde katılım olunca vatandaşlar alana sığmadı. Bir süre yeni alan oluşturulması için beklendi ve ardından program gençlerin tezahüratlarıyla başladı. Orduzu beldesindeki toplantıya milletvekili adayları Mustafa Şahin, Şanal Tosun, Orduzu belediye başkanı Cumali Ekin ile il başkan yardımcıları ve teşkilat mensupları ile mahalle temsilcileri katıldı. İlk konuşmayı Şanal Tosun yaptı Tosun özetle şunları kaydetti: “Laf üretenlerle fitne üretenleri milletimize hizmet üretenleri ayırt ediyorsunuz. İşte ayırt ettiğiniz için, son altı seçimde de giderek Ak Partinin oylarını hep yükselttiniz. Sayın başbakanımızın yanında oldunuz. Hala Malatya mitingi konuşuluyor. 12 hazirana hazır olun. Sandıklara sahip çıkın. Malatya’da geçen seçimlerde tam 100 bin oy kullanılmadı. Bu oylar bizim oylarımız. Mutlaka vatandaşlık görevimiz olan oy kullanma hakkımızı sonuna kadar kullanmalıyız” dedi.

Gündüz ilçe ilçe, köy köy dolaşan milletvekili adayları il başkanı ve parti teşkilatıyla birlikte akşam toplantılarına geçtiler. Orduzu beldesi ile Tandoğan mahallelerinde iki ayrı ekip olarak programa katılan vekil adaylarının toplantılarının kalabalık geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Orduzu beldesindeki toplantının diğer konuşmacısı milletvekili adayı Mustafa Şahin oldu. Heyecanlı bir konuşma yaptığı gözlenen Şahin’in konuşması sık sık alkışlar ve sloganlarla kesildi. Mustafa Şahin, ağırlıklı olarak Ak Parti iktidarından önce yapılan insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Şahin şunları söyledi .”Anayasanın yeniden dizayn edilmesi için mutlaka 367’nin üzerinde milletvekili çıkaracak oy desteğine ihtiyacımız var. Bunu da sizler yapacaksınız. Şu an bir tek sıkıntımız var; o da sandıklara gidemeyen kardeşlerimizin sandığa gidip oylarını kullanmaması. Nasıl olsa Ak Parti kazanacak diye rehavete kapılmamalıyız. 12 Haziran çok önemli. Diğer partiler bir olmuşlar hedefine bizi koymuşlar. Çünkü bizim milletimizle gönül çizgimiz aynı. Birilerinin ruh sağlığı bozulmuş. Panik ataktalar. Saldırıyorlar, bunu görüyorsunuz. Biz milletimize ve sandıklara güveniyoruz” dedi

Tandoğan mahallesindeki toplantıya kadın kolları teşkilatı, gençlik kolları teşkilatı, il başkanı Bülent Tüfenkçi, milletvekili ve meclis idare amiri Ömer Faruk Öz ile kalabalık bir mahalle sakini katıldı. Kadınların çoğunlukta olduğu toplantıda sık sık slogan atılması dikkat çekti. İlk olarak konuşan İl başkanı Tüfenkçi, önemli mesajlar verdi. İl başkanı Bülent Tüfenkçi konuşmasında şunları söyledi: “Ak Parti ilklerin, değişimin ve gelişimin partisidir. Ak Partiyi sizler kurdunuz. Kumaşını da siz dokudunuz. Rotasına da sizler yön vereceksiniz. Yani Ak Partinin temelinde sizler varsınız. Ak parti değişimi 27 Nisan e-muhtırasında hükümetin dik duruşu değişim demektir. Eskiden kara tren türküleri söylerken şimdi hızlı tren sefasını milletimiz sürüyor. İşte değişim budur. Biz değişimin farkındayız. Değişim hastane kuyruklarından aile hekimlerine ulaşmaktır. Değişim Tahrir meydanında Mısırlıların Erdoğan nidalarıdır. Dünyanın bu mazlumların sesini duymasıdır. Artık darbelerle anılan değil, örnek alınan ülke olmaktır” dedi.

Tandoğan mahallesindeki toplantının bir diğer konuşmacısı ise Ömer Faruk öz oldu. Öz mikrofonu eline aldığında uzun süreli bir alkış ve tezahürat devam edince bir süre beklemek zorunda kaldı. Ömer Faruk öz Ak Parti hükümetinin yaptıklarını anlatırken, milletin oylarıyla bu hizmetleri taçlandırdığını belirtti. 17 Mayıs’taki mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memnuniyetini Tandoğan mahalle sakinlerine ileten Öz daha sonra şunları söyledi: “Ak Partiden önce siyaset allak bullaktı, ekonomi allak bullaktı. Bu işi kim düzeltecek diye herkes kara kara düşünürken yiğit bir insan çıktı ve bu millete İstanbul büyükşehir belediyesindeki hizmet ve başarılarını ülke sathına yaydı. Recep Tayyip Erdoğan öyle bir çalıştı ki, kendisine oy veren ve güvenen insanına ihanet etmedi. Bu millete ona ihanet etmedi. Bazıları nedir bu demokrasi diyor. Demokrasi aş demek, demokrasi özgürlük demek, insan hakkı demek, kalkınma demek. İşte 12 Haziran demokrasi bayramında yine kendinizi gösterin ve çocuklarınız için, ülkeniz için kararınızı ertelemeyin” dedi.

Ak Parti milletvekili Mücahit Fındıklı ise Darende merkez ve beldeleri ile köyleri ziyaret etti.

Milletvekili ve meclis idare amiri Ömer Faruk Öz ise merkeze bağlı köylerde çalışmalarına devam etti."

ÖZ SITMAPINARI'NDA..
Milletvekili Ömer Faruk Öz, Sıtmapınarı'nda ziyaretlerde bulundu.

Öz'ün ziyaretlerine ilişkin basın bülteni de şöyle:

"Esnaf gezisine Milletvekili Ömer Faruk Öz’le birlikte , AK Parti Malatya İl Başkan yardımcısı Eyüp Sağlam ve Teşkilat üyeleri , AK Parti kadın kolları başkanı Emine Akkurt ve kadın kolları üyeleri ile gençlik kolları üyeleri katıldı. Öz’ün Sıtmapınarı Esnaf ziyaretini Ulusal kanal Samanyolu Haber STV yayın ekibi de takip etti.

Milletvekili Ömer Faruk Öz ziyaret esnasında 8,5 yıllık AK Parti iktidarı süresince yapılan çalışmalar ve bundan sonraki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öz konuşmasında 8,5 yıllık AK Parti iktidarı dönemi boyunca esnaf ve sanatkarın sorunlarıyla çok yakından ilgilendiklerini söyledi. Ayrıca bizler AK Parti milletvekilleri olarak her zaman esnafın , sanatkarın , çiftçinin , işçinin ve memurun yanında olduk. Onların dertleriyle dertlendik , sorunlarına çözüm aradık dedi.

Öz: 2002 yılında %29,7 olan enflasyon, bugün AK Parti iktidarıyla tek haneli rakamlara geriledi.2010’da yıllık enflasyonu %6,4’e indirerek,1969’dan beri en düşük enflasyon oranı yakaladık.2002 yılında 36 Milyar dolar olan ihracatı, tam 4 kat artırdık ve 2010 yılında 114 Milyar dolara yükselttik.2002 yılında IMF’ye olan 23,5 milyar dolar borcu 2011 yılında 5,1 milyar dolara düşürdük. Yani yaklaşık 5 kat azalttık.

IMF ile yapılan anlaşmalara son verdik.

Küresel kriz sonrası 22 ülke IMF ile stand-by anlaşması yaparken, AK Parti iktidarıyla Türkiye ekonomisi dünyayı şaşırtan büyüme rekorlarını imza attı. AK Parti iktidara geldiği zaman 3 bin 492 dolar olan kişi başı milli geliri,2010 yılında 10 bin dolara AK Parti iktidarı olarak biz çıkardık. Yani kısacası AK Parti iktidarıyla Türkiye ekonomisi çok büyüdü ve inşallah daha çok güzel işlerin altına AK Parti olarak imza atacağız, Başkanımızın bir söylemi var İnşallah 12 Haziran’da ustalık dönemine başlayacağız. Bildiğiniz gibi 2002–2007 çıraklık, 2007–2011 dönemi kalfalık dönemi, 2011 ve arkası ustalık dönemimiz olacak. Biz Sinanların torunuyuz. Sinan, ‘Süleymaniye kalfalık, Edirne Selimiye ustalık eserimiz’ diyordu. Bize iktidar görevi verdiniz. Kalfalık dönemini de bu şekilde tamamladık. Şimdi ustalık dönemine geçiyoruz.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz “Halkın arasında olmamız sayesinde bugün seçim atmosferinde çok huzurlu bir şekille esnafımızla , sanatkarımızla tüm halkımızla kucaklaşıyoruz. Bundan duyduğum memnuniyet çok büyük. Bu Kadirşinas Halk kendisini unutmayanları asla unutmuyor. Bizlerde bu duygu ve düşüncelerle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halka rağmen siyaset olmaz. Ben ve diğer milletvekili aday arkadaşlarımız , halkımızın 12 Haziran seçimlerinde vereceği karara şimdiden saygı duyuyoruz” dedi.

AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz Yeşilyurt Kuşdoğan Köyü ziyareti esnasında da iktidarları döneminde kardeşçe yaşam adına önemli mücadeleler verildiğini hatırlatarak ‘Bu ülkede kardeşçe yaşamanın mücadelesini başta meclis olmak üzere her noktada verdik’ dedi.

AK Parti tekrar güçlü bir şekilde iktidara geldiğinde PKK ve Ergenekon terör örgütünün köklerinin kazılacağını belirten Milletvekili Ömer Faruk Öz konuşmasını şu sözlerle tamamladı;

‘Dini, dili ve ırkı ne olursa olsun herkes kardeştir. Etnik kimlikler alt kimlik, üst kimliğimiz ise hepimizin ortak değeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğini taşımaktır. Alevi Çalıştayı ile ilgili hükümetimizin verdiği çabayı başta alevi vatandaşlarımız olmak üzere herkesin takdirine bırakıyorum. Demokratikleşme sürecini bizzat Sayın Başbakanımız takip etmektedir. Birçok toplantıya da Sayın Başbakanımız başkanlık etmesi ayrı bir önem kazanmıştır. Bu ülkede kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Olamaz da. Önümüzdeki öğretim yılında ders kitaplarına Alevilikle ilgili konularda konulacak. Bu da önemli bir değişim sürecidir.’

AK Parti Milletvekili Öz ve beraberindekiler Yeşilyurt İlçesi Gözene Köyü gezisinde ise vatandaşın tapu kadastro ile ilgili sorunlarını dinledi.

Genel Müdürlükle telefon görüşmesi yaparak sorunu çözümleyen Milletvekili Öz’e Gözene halkı memnuniyetlerini ifade edici sözler sarf ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız