SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İzin Verilmedi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:33:16
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, BDP'lilerin Malatya'daki basın açıklamaları ve yürüyüş girişimlerine ilişkin olarak bazı yaygın basın organlarında yeralan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından, Pazar gece yarısından sonra basın kuruluşlarına iletilen açıklama şöyle:

"11/11/2012 günü saat:12:30 sıralarında, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı organizesinde, değişik sivil toplum örgütlerinin katılımı ile İlimiz Soykan parkında toplanan yaklaşık (90) kişilik grup “Cezaevlerindeki Ölüm Oruçları ile Bölücübaşı Abdullah ÖCALAN’a uygulanan sözde tecrit ” olayını protesto etmek amacıyla, İlimiz PTT Merkez binası önünde basın açıklaması yapmıştır.

Bahsi geçen konu ile ilgili olarak, İnternet sitelerindeki ulusal haber portallarında; “Malatya'da, cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek için yürüyüş düzenleyen ve Ak Parti binası önüne siyah çelenk bırakan BDP'lilere çevrede toplananlar ellerinde Türk bayraklarıyla tepki gösterdi.”, “Gruptakiler ellerindeki pankart ve siyah çelenkle AK Parti il binasına yürümek istedi. Çevik kuvvet polisleri Ak Parti binası önünde yola barikat kurarak yaklaşmalarına izin vermedi. Bu sırada çevrede bulunanlar, BDP'li gruba tepki gösterdi. Polislerin bu kişileri uzaklaştırmasının ardından, çevik kuvvet çemberine alınan BDP'liler basın açıklaması yaptı. BDP'liler, ardından da polisin izin vermesiyle Ak Parti binası önüne siyah çelenk bıraktı ”  şeklinde gerçeği yansıtmayan haberler konu edilmiştir.

İlimiz Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı organizesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDK) ve çeşitli sivil toplum örgütleri ile marjinal grupların katılımıyla “Cezaevlerindeki Ölüm Oruçları ile Bölücübaşı Abdullah ÖCALAN’a uygulanan sözde tecrit ” olayını protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapılacağından dolayı ilimiz Soykan Parkı civarında saat: 11.00 sıralarında gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.

Barış ve Demokrasi Partisi İl Binası içerisinden saat:12.30 sıralarında yaklaşık (70) kişilik bir grup, sloganlar atarak ve alkışlar eşliğinde ilimiz Soykan Parkı’na gelmiş, Soykan parkı içerisinde bekleyen diğer çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık (20) kişilik grup ile birleşmiş ve toplam (90) kişilik bir grup olarak İnönü Caddesini takiben kaldırımdan, PTT Merkez binası önüne gelmişler ve burada bir basın açıklaması yapmışlardır. Basın açıklaması yapan gruba zaman zaman vatandaşlar tepki göstermiş, göstericiler ile vatandaşların karşı karşıya gelmesi ve olayların büyümesi engellenmiştir.

Basın açıklaması yapan grup, AK Parti il binasına kadar yürümek ve yanlarında getirdikleri siyah çelengi parti binası önüne bırakmak istemiş ancak, grubun önüne polis barikatı kurularak, yürüyüş ve protesto eylemleri engellenmiş ve izin verilmemiştir. Basın açıklamasından sonra gruptakiler geri çevrilerek BDP il binasına intikalleri sağlanmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız