SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İzin Vermeyeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ndeki 346 işçinin Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne gönderilmesine tepki gösteren Yol-İş Sendikası Şube Başkanı İhsan Kalı, bu duruma izin vermeyeceklerini söyledi. 
 
Basın toplantısı düzenleyen Kalı, İl Özel İdaresi'ne işçi alınması gerekirken mevcut işçilerin gönderilmesinin sıkıntılara neden olacağını belirterek, "İl Özel İdareleri Norm kadro İlke ve Standartlarına İlişkin Esaslarına Dair Yönetmelik' hükümlerine göre, sadece ilin nüfus sayısı esas alarak belirlenen daimi işçi norm kadro sayısını aşan tüm işçilerin karayollarına devrini isteyen İl Özel İdaresi'nden gelen listeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu karar aynen uygulanırsa, halen çalıştırılamayan iş makineleri ve diğer araçlara, emekli olan, ölen ya da işten ayrılan operatörler nedeniyle her gün yenileri eklenecek. Yüz Milyarlarca iş makineleri bir yıl sonra işe girip girmeyeceği bile belli olmayan taşeron işçilerine, ya da düşük ücretle, sendikasız 5 ay 29 günlük süreyle işe alınarak çalıştırılacak geçici işçilere kullandırılacaktır. Bu ise iş makinelerinin hor kullanılması nedeniyle daha hızlı yıpranmasına ve daha çok tamir, bakım masrafına neden olacaktır. Tamir ve bakımdan geçen süre nedeniyle de işgünü kayıplarına neden olacaktır. Ayrıca maliyetleri yüzlerce milyarları bulan iş makinelerinde meydana gelen hasarlardan bu işçilerin daimi işçiler gibi sorumlu tutulmaları da mümkün olmayacaktır" iddialarını ileri sürdü. 
 
Kalı şunları söyledi: 
 
"Malatya'da genelge doğrultusunda hareket edilmemektedir. 500'e yakın işçisi bulunan Özel İdare'nin, 346 işçisini ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilmesi mantığa ters düşmektedir. Yol-İş Sendikası Malatya Şubesi olarak, alınan bu karar karşısında sessiz kalmayacağız, tepkilerimizi demokratik ölçüler çerçevesinde göstereceğiz. 2 ölü, 2 emekli ve 2 muhtarı Karayollarına göndermeye kalkışanlar, şimdide sendikamızın üyeleri ve İl Özel İdaresinin işçilerinden Dilek Belediyemizin Ak Parti'li Belediye Meclis Üyesi Cemal Tatar ve Battalgazi Belediyemizin meclis üyesi Ahmet Tomo'yu da listelerinde yer vermişlerdir. Kemal Yeşilgil ve Vahap Gürbüz isimli işçilerimiz ise vefat etmişlerdir. Ama bu listeyi hazırlayanlar ne yazık ki bu gerçeklerden uzaktır. Bu listeyi yapanlar kısa bir süre sonra kış şartlarında köylüye nasıl hizmet etmeyi düşünüyorlar? Bizler sendika yönetimi olarak personel nakline göz yummayacağız. Türkiye'nin hiçbir ilinde uygulanmayan bir uygulama Malatya için başlatılmıştır"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız