SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İzlenen Bölgelerde Suç Azaldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, şehir görüntüleme sistemi olarak bilinen MOBESE'nin Malatya'da hizmete sunulmasıyla kamerayla izlenen bölgelerde suç sayısının azaldığını bildirdi.

Makamında yaptığı basın açıklamasında 2009 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan, "Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı bürolarımızca 2009 yılı içerisinde meydana gelen asayiş olaylarıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; Cinayet Büro Amirliği'nce, silahla, bıçakla ve darp neticesinde adam öldürme ve yaralama olayları ile ilgili olarak toplam 49 olay meydana gelmiş, bu olaylar neticesinde toplam 121 kişiden 119 kişi yakalanmıştır. Kimliği tespit edilen 2 kişinin aranması ise devam etmektedir.

Gasp Büro Amirliği'nce, gasp, tehdit, şantaj, senet imzalatma adam kaçırma ve kundaklama olayları ile ilgili olarak toplam 111 olay meydana gelmiş, bu olaylar neticesinde toplam 193 kişiden 179 kişi yakalanmıştır. Kimliği tespit edilen 14 kişinin ise aranması devam etmektedir.

İnsan Ticareti ve Cinsel Suçlarla Mücadele Büro Amirliği'nce, Fuhuş, Çocukların cinsel istismarı, cinsel taciz, cinsel saldırı, insan ticareti ve kumar oynama ve oynatma, olayları ile ilgili olarak toplam 120 olay meydana gelmiş, bu olaylarla ilgili olarak 199 kişiden 190'ı yakalanmış, kimliği tespit edilen 9 kişinin ise aranması devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Belediye, Maliye, SGK ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince koordineli olarak yapılan umuma açık içkili ve içkisiz işyerlerine yapılan uygulamalar sonucunda 77 bin 410. TL para cezası kesildiğini, 16 işyerine kapatma cezası verildiğini, 2 işyerinin ise ruhsatı iptal edildiğini bildiren Pehlivan, "Ayrıca fuhuş yapmak ve yaptırmak suçları ile ilgili olarak 10 eve kapatma işlemi yapılmış ve kabahatler kanununa göre 5.000.- TL para cezası kesilmiştir. Kumar olayları ile ilgili olarak 1.000TL ye el konularak kamuya aktarılmış, 64 kişiye kabahatler kanununa göre 8 bin 960 TL para cezası kesilmiştir.

Hırsızlık Büro Amirliği'nce, ilimizde meydana gelen evden, işyerinden, otodan ve değişik yerlerden yapılan hırsızlık olayları ile ilgili olarak toplam 726 olay meydana gelmiş, bu olaylara karıştığı tespit edilen toplam 226 kişiden 222 si yakalanmış, kimliği tespit edilen 4 kişinin ise aranması devam etmektedir.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nce, ilimizde meydana gelen Yankesicilik, dolandırıcılık, kapkaç ve emniyeti suiistimal olayları ile ilgili olarak toplam 641 olay meydana gelmiş, bu olaylara karıştığı tespit edilen toplam 553 kişiden 479 u yakalanmış, kimliği tespit edilen 74 kişinin ise aranması devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Pehlivan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nce, ilimizde meydana gelen otomobil, motosiklet ve diğer araç hırsızlıkları ile ilgili olarak toplam 64 araç çalınmış bu araçlardan 41 tanesi bulunmuş 23 tane araç ise aranmaktadır. Bu olaylara karıştığı tespit edilen toplam 28 kişi yakalanmış, 49 kişinin ise aranma çalışmaları devam etmektedir. Aranan şahıslar Büro Amirliği'nce, gece ve gündüz sorgulamaları (GBT) neticesinde 48184 kişinin sorgusu yapılmış, Malatya mahkemelerince hakkında aranma emri çıkartılan 2873 kişi,
diğer İl Mahkemelerince hakkında aranma emri çıkartılan 2006 kişi ve geçen yıldan aranma emri bulunan 721 kişi olmak üzere toplam 5600 kişiden 4770 i yakalanmış 830 kişinin ise aranma çalışmaları devam etmektedir.

Gözaltı Büro Amirliği'nce, çeşitli suçlardan dolayı alınan 699 kişi nezarethanede kalmış, bunlardan 268 i mahkemece tutuklanmış olup 431 kişi ise mahkemece serbest kalmıştır.

Kayıp şahıslar Amirliği'nce, toplam 212 kişinin kayıp müracaatı alınmış, bunlardan 191 kişi bulunmuş aranması bulunan 21 kişiden 17 kişinin yeri tespit edilmiş il dışında ikamet ettiğinden dolaya müracaatı alınamadığından düşümleri yapılamamıştır. Aileleri ile irtibat halinde oldukları tarafımızdan bilinmektedir."

Pehlivan, Jandarma bölgesinde iken Haziran 2009 tarihinde "Malatya İli Merkez Polis ve Jandarma Görev ve Sorumluluk Bölgelerini Gösterir Protokol" çerçevesinde; Polis sorumluluk bölgelerinin genişletildiğini de hatırlatarak, "Sanayi Polis Merkezi Amirliğine bağlı Hanımın çiftliği Polis Noktası ve Topsöğüt Polis noktası ile Yeşilyurt İlçe Emniyet Amirliğine bağlı Özsan Sanayi Polis noktası kurulmuştur" dedi.

Ahmet Pehlivan, şehir görüntüleme sistemi olarak bilinen MOBESE'nin Malatya'da hizmete sunulmasıyla kamerayla izlenen bölgelerde suç sayısının azaldığını bildirdi.

KONTÖR DOLANDIRICILIĞI UYARISI..
Pehlivan, son yıllarda artan kontör dolandırıcılığıyla ilgili uyarılarda da bulundu ve şöyle dedi:

"Vatandaşların kontör dolandırıcıları konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz. Birçok kez kamuoyunu bilgilendirmemize rağmen vatandaşların hala mağdur olduğunu görmekteyiz. Bizim tavsiyemiz, hiçbir şekilde kontör taleplerine cevap vermemelerini önemle istirham ediyoruz. Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali, insanlarımızın zaaflarından faydalanılıp, kontör dolandırıcılığı yapma işi hala sürüyor. Vatandaşları tekrar uyarıyoruz, cep telefonuna gelen kontör isteme taleplerine kesinlikle kanılmamalı ve kontör gönderilmemeli."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız