SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzmir Fuarı'nda Malatya

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:36:52
İzmir Fuarı'nda Malatya
A- A+ PAYLAŞ

İzmir 83’üncü Enternasyonal Fuarı’nda Malatya Standı Kervansaray maketi içerisinde yer aldı Malatya ve Diyarbakır’ın onur konuğu olduğu İzmir 83’üncü Enternasyonal Fuarı, 7 Eylül’de sona erecek.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kurum ve kuruluşların işbirliği ile düzenlenen Malatya Standı ilk kez Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı görünümünde düzenlendi.

Bu arada, fuarda stant açan Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediyesi ise ilçenin tarihi ve kültür değerlerini tanıtıyor. Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl ilk kez fuarda Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı görünümünde düzenlendiğini belirtip, bu örnek çalışmaları nedeniyle fuarın onur konuğu illerinden Diyarbakır’ın da Diyarbakır suru görünümünde stant açtığını belirtti. Gürkan, bu tür fuarlar ile ilçenin tarihi ve kültür değerlerinin tanıtıldığını vurguladı.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın da, 870 metrekare olan Malatya Standı’nda, ilçeler ile kurum ve kuruşların da yer aldığını ifade ederek, 7 Eylül’e kadar ilin kayısısından cevizine, üzümünden diğer ürünlerine, turizminden tarih ve kültürü ile yöresel yemeklerine kadar tanıtım yapılacağını aktardı.

Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, bu yıl zirai don nedeniyle kayısı olmamasına rağmen geçen yılın ürünü ve bu yıl bazı bölgelerde olan kayısıları misafirlere ikram edeceklerini belirterek, yılda 300 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlayan kayısının yanı sıra ilin tarihi, turistik ve yöresel ürünlerini de tanıtma imkanı bulacaklarını vurguladı.

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Abdullah Duran da, ilin tanıtımı açısından fuarların önemini anlatıp, “Valiliğimiz koordinatörlüğünde, belediye, kurum ve kuruluşların iştirak ettiği fuarda ilin tarihi, turistik ve ekonomik yönleri ile yöresel ürünlerin ön planda olacaktır” dedi.

Fuarda stant açan Fırat Kalkınma Ajansı da (FKA) ayrı stant açıp, düzenledikleri proje çalışmaları konusunda bilgi aktardılar. FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, fuar süresince, FKA olarak ilana çıktıkları ve çıkacakları çalışmalar hakkında bilgi aktardıklarını söyledi.

Diğer yandan, Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi de fuarda gösteri sundu.

ZİYARETLER..

Malatya Standını; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Vekili Abdullah Duran, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ziyaret etti.

Protokol üyelerinin Malatya Standı ziyaretinde tepside kuru kayısı ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız