SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzmir Merkezli Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:42
İzmir Merkezli Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İzmir polisinin İzmir Liman İşletmeleri'ne yönelik gerçekleştirdiği, "Rüşvet, irtikap, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, ihalelerle ilgili bilgi sızdırma" operasyonu, İzmir'in yanı sıra Ankara, Hatay, Van ve İstanbul'da yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, mahkeme kararı ile sabah saat 06.00 sıralarında evlerinde gözaltına alınan 25 kişinin yanı sıra 12 kişinin daha olayla ilgili arandığı ve toplam 37 kişi olacağı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Ankara DDY Limanlar Daire eski Başkanı Ş.Ç.’nin yanı sıra, Ankara DDY Limanlar Daire Başkanı M.Y., DDY İzmir Liman İşletme Müdürü T. Y., Yardımcısı B.B., İzmir İşletme Operasyon Müdürü Ş.A., Memur N.A., İzmir İşletme Puantör Memuru H.B., Puantör memur A.O.Y., İzmir Limanı Terminal Şefi H.Ç., Operasyon Müdürü O.E., Terminal Kontrol Müdürü M.A., Terminal Müdür Yardımcısı M.Ö., İskenderun Liman Müdür Yardımcısı O.N., işadamları S.E., G.B., M.C ile M.C.'nin çalışanları M.T ve C.H. bulunuyor.

TCDD'DEN AÇIKLAMA..

Bu arada TCDD, Genel Müdürlük binalarında arama yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. 

TCDD’den yapılan açıklamada, bugün basında yer alan “gözaltı” haberleriyle ilgili açıklama yapılması gerekli görüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

“İzmir Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında Kuruluşumuzun 8 personeli bilgilerine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştır. Soruşturma İzmir Cumhuriyet Savcılığınca gizli olarak yürütülmektedir. Soruşturma içeriği hakkında basında çıkan haberlerin Savcılık Soruşturmasıyla ilgisinin bulunup bulunmadığı Kuruluşumuzun bilgisi haricindedir. TCDD Genel Müdürlüğünde arama yapılmamıştır.” 

İKİNCİ AÇIKLAMA

TCDD’den yapılan açıklamada, bugün basında yer alan ‘İzmir Limanı’ ve ‘gözaltılara’ ilişkin haberlerle ilgili ikinci bir açıklamanın yapılması gerekli görüldüğü belirtilerek, şöyle denildi:

“Basındaki haberlerden anlaşıldığı kadarıyla konu, İzmir Limanı’ndaki doğrudan teminlerle ilgili olup İzmir Cumhuriyet Savcılığı 14 Kasım 2011 tarihinde konuyla ilgili soruşturma başlatmıştır.

Konu TCDD Genel Müdürlüğünce de teftişe intikal ettirilmiştir. Limandaki doğrudan teminler TCDD Teftiş Kurulunca incelenmiş; yapılan incelemelerde adli cezayı gerektirecek herhangi bir durum olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca, TCDD Genel Müdürlüğü’ne yönelik herhangi bir arama kararı bulunmamaktadır. Genel Müdürlüğümüzde de herhangi bir arama yapılmamıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız