SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzmir Üzüntüsü: 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, her iki yarıda da etkili olamadığı karşılaşmada Altay'a 2-0 mağlup oldu ve zirve mücadelesinde çok önemli puanlar kaybetti. Altay'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada, Malatyaspor'un orta sahasının etkisiz oyunu ve bu nedenle, gerek defansa gerekse forvete katkı sağlayamamasıyla, çok daha net pozisyonlar bulan rakip Altay oldu. Kendi sahasındaki maçlarda Elazığ ve Diyarbakır karşısında ilk dakikalarda şok goller yiyen, ancak bu şokla farklı galibiyetlere imza atan Malatyaspor, Altay maçında da golü 3. dakikada yemesine rağmen bu kez "canlanamadı". İkinci yarıya hızlı başlayan, ilk 2 dakikada 3 korner kullanan Malatyaspor özellikle oyunun son bölümlerinde, gol bulmak için defans güvenliğini riske ederken, Altay çok net gol fırsatları buldu, bunun birini gole çevirirken 3 net pozisyondan da yararlanamadı. "Kilitlenen oyunların açıcısı" Serdar Samatyalı ve golcü Taner de bir varlık gösteremezken, özellikle Hakan Bayraktar kaptırdığı kritik toplarla rakibe birçok tehlikeli atak fırsatı yarattı. Bu oyuncunun yanı sıra Kaleci Şenol, Johanson, Atilla ve Senkerik Malatyaspor'un "hayal kırıklığı" idiler.. Karşılaşmayı Belediye Başkanı Cemal Akın da izlerken, D Spor Kanalı'ndaki naklen yayında yorumculuğu Malatyaspor'un eski teknik direktörlerinden Ümit Kayıhan yaptı.

STAD: Alsancak,

HAKEMLER: Vedat Yüksel, Fatih Gündoğdu, Mehmet Kısal, 4. Hakem Mürvet Sezer,

ALTAY: Atilla, Sancak, Kenan (Dk.70 Emirhan), Erdi, Recep Asil, Yasin, Yakup (Dk. 79 İlhan), Merter, Mehmet Şen, Hakan Turan, Aydın (Dk. 85 Ömer),

YEDEKLER: Yk. Aglum Buker, Burhanettin, Emirhan, Ömer, İlhan, Mehmet Akay, Can,

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Turgay, Cem Kargın, Ramazan Kahya, Serdar, Atilla (Dk. 46 Bülent Akın), Hakan Bayraktar (Dk.86 Hakan Söyler), Johanson, Taner, Senkerik (Dk. 62 Mehmet Albayrak),

YEDEKLER: Yk. Bora, Bülent Akın, Mehmet Albayrak, Mehmet Budak, Engin, Aydın, Hakan Söyler.

GOL: Dk. 3 ve Dk. 80 Aydın (Altay)

SARI KARTLAR: Kenan, Sancak, Atilla (Altay), Serdar (Malatyaspor)

3. dakikada Altay öne geçti. Atılan topun üzerinden Mehmet Şen atladı ve Aydın bir anda topla buluştu, sert bir şutla topu Malatyaspor filelerine gönderdi:1-0

7. dakikada Senkerik sağdan cezaalanına girdi, pas çıkartmakta gecikti ve topla oynarken, 2 rakip futbolcu arasında kendisini yerde bulundu. Penaltı beklentisine karşın hakem oyunu devam ettirdi.

9. dakikada cezaalanında sol çaprazda topla buluşan Taner'in vuruşu kaleciden döndü ve sağ çaprazdaki Atilla'nın önüne düştü. 6 pas alanının köşesinden çok kötü vurdu ve kale yerine topu auta gönderdi.

15. dakikada Serkan orta sahada topu ileri çıkarmak yerinde geriye pas yapmak isterken Kenan'a kaptırdı. Bu top Malatya cezaalanını karıştırdı. Johanson kornere attı. Sonuç yok.

19. dakikada sağdan ortalanan topu cezaalanı önünde Taner topuk pasıyla Serdar'a yöneltti. Serdar gelişine vurdu, üstten aut.

26. dakikada Malatyaspor'un uzaklaştırmakta güçlük çektiği topla cezaalanı önünde buluşan Kenan'ın dönerek vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

31. dakikada soldan kazanılan serbest atışı Serdar kullandı. Defansın uzaklaştırmaya çalıştığı topla cezaalanı önünde buluşan Johanson çok kötü vurdu, çok üstten aut.

36. dakikada Malatyaspor atak geliştirdi. Taner ceza yayının önünden sert vurdu, kaleci kornere çeldi. Serdar'ın kullandığı atıştan gelen topa Senkerik kafayı vurdu, kaleci rahatlıkla aldı.

42. dakikada gelişen Malatyaspor atağında, sol çaprazda topla buluşan Senkerik'in vuruşu kalecide kaldı.

43. dakikada Ramazan Kahya yine kritik bir alanda topu kaptı, Taner'e pas çıkardı. Taner, aşırtma bir vuruşla topu kaleye göndermek istedi. Üstten aut.

4. hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı Altay'ın 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

Malatyaspor ikinci yarıya hızlı başladı. 46. dakika içerisinde üst üste kullanılan 2 korner atışından yararlanamadı.

47. dakikada Senkerik'in ısrarla takip ettiği top kornere çıktı. Serdar'ın kullandığı korner atışından gelen topa Turgay yükseldi ve kafayı vurdu. Altay defansına çarpan topa son anda kaleci sahip oldu.

58. dakikada Altay, soldan kontraatak geliştirdi. Kenan soldan indi ve ortaladı. Kaleci Şenol, topa müdahale etmeyip dışarı çıkacağı düşüncesiyle peşine düşünce, bastıran Aydın topu almak üzereyken, bu kez yatarak müdahale etti. Yere düşen Aydın'ın penaltı beklentisine karşın, oyun devam etti.

62. dakikada Malatyaspor defansı soldan giren Kenan'ı engelleyemedi. Bu futbolcu, sert vurdu. Şenol son anda topu tokatlayarak gole izin vermedi ve kornere çeldi. Kornerden gelen topa Şenol bu kez boşa çıktı. Ancak defans uzaklaştırdı.

68. dakikada Altay sağdan atak geliştirdi. Yasin kaleye doğru gönderdi. Şenol yattı, ondan önce yatarak müdahale eden Turgay kornere çeldi. İki futbolcunun anlaşmazlığı Malatyaspor kalesinde ciddi bir tehlike yarattı.

70. dakikada soldan ortalanan topa Taner yükseldi kafayı vurdu. Dönen topa, Altaylı oyuncu koluyla müdahale etti. Penaltı beklentilerine rağmen hakem oyunu sürdürdü. Hemen sonra gelişen Altay kontraatağında topu cezaalanında kontrol edemeyen kaleci Şenol, kalesini terkederek Altaylı oyuncuyu kovaladı ve kritik pozisyonda topu taça atarak takımını rahatlattı.

77. dakikada topla cezaalanına yaklaşan Serdar, çok sert bir şut çıkardı. Kaleciden döndü, Taner koştu ancak, yan hakem ofsaytı belirledi.

80. dakikada Hakan Bayraktar'ın kaptırdığı top Altay atağına dönüştü, Yasin soldan çizgiye kadar sürdü ve ortaladı. Kaleciyi de aşan topa Aydın çok rahat bir vuruş yaptı ve boş kaleye gönderdi: 2-0

88. dakikada Altay mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Solda kaptırılan topu süren Mehmet Şen cezaalanına girdi, karşı karşıya kaldığı Şenol'u da çalımlayıp vurdu, yan direğe çarpan top auta çıktı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 4 dakika işaret etti.

90+4'de Malatyaspor defansı yine adam kaçırdı. Emirhan cezaalanına girdi. Mutlak bir pozisyonda çok kötü vurdu, üstten aut.

Karşılaşma Altay'ın 2-0 galibiyetiyle son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Altay- Malatyaspor maçından enstanteneler (İzmir- İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız