SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzmir'de Malatyalılar Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

İzmir’de yeni kurulan, Malatyalı Sanayici ve İş Adamlarının oluşturduğu derneğin öncülüğünde bir araya gelen Malatyalılar, Karşıyaka Vilayetler Evindeki tanışma yemeğinde bir araya geldiler.

Vilayetler Evi Flamingo Salonunda gerçekleşen yemek İzmir ve çevresinde yerleşik 260 Malatyalının katılımı ile gerçekleşti.

Onur konuğu olarak Aydın Valisi hemşerimiz Mustafa Malay, Malatyalı 4 ilçe Kaymakamı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Üniversitelerden birçok yönetici ve öğretim görevlisinin de katıldığı gece büyük bir coşku içinde geçti.

Ayrıca, mazeret beyan eden Karşıyaka Belediye Başkanı hemşerimiz Cevat Durak ile 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Emin Alıcı da gönderdikleri mesajda, hemşerileri ile birlikte olamadıkları için üzüntü duyduklarını ve her zaman yanlarında olacaklarını beyan etmişleridir.

Dernek Başkanı Emekli Vali Yardımcısı Abdulvahap Yıldırım davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, özetle "İzmir’de yerleşmiş hemşerilerimiz, Derneğimizin çatısı altında tanışma, yardımlaşma ve dayanışma imkânına kavuşacak, sıla özlemini, beraber olmanın hissiyatı ile giderecek ve birlikte onbinlerce yıllık beşeri hayata ev sahipliği yapmış Malatya’nın zengin kültürünü İzmir’de yaşatarak, gelecek nesillere hizmeti sağlayacaktır.” dedi.

Aydın Valisi, Mustafa Malay da, kısa konuşmasında,”Derneğin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını, gurbette bulunanların birlikte olmalarının büyük bir güç olduğunu söyleyerek, kuruluşa ön ayak olan hemşerilerini ve yöneticilerini kutlayarak, beraber olmaktan büyük bir haz duyduğunu ve mutlu olduğunu” ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı, Mehmet Kavuk ise ”Daveti alınca büyük bir özlemle koşarak sizlerle birlikte olmak için geldim. Dostlarımı topluca gördüm. Malatya’dan selamlar getirdim. Sizlerinde bu coşku ve selamınızı ileteceğim” diyerek dostlarıyla hasret giderdi.

Geç saatlere kadar devam eden yemekte Türk Sanat Müziği Fasıl Heyeti bir konser sundu. Sunuculuğunu aynı zamanda sanatçı olan hemşerimiz Avukat Özkan Yıldırım’ın yaptığı gecede Malatyalı Fahri’den parçalar seslendirildi ve "Malatya Malatya" türküsü eşliğinde halaylar çekildi.

NOT: Sayın M.Sinan Öztan'a teşekkürlerimizle..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız