SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzmir'deki Vali Krizinde Malatyalı Dernek Tavrı..

A- A+ PAYLAŞ

İZMİR- Basında hakkında çıkan haberler üzerine emekliliğini isteyen İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'ya Anadolu Birliği de sahip çıktı. Aralarında Malatyalıların Derneği'nin de yeraldığı 50 ilin İzmir'deki kültür ve dayanışma derneklerinden oluşan Anadolu Birliği yönetimi, Vali Göksu için başta Başbakan Erdoğan olmak üzere ikna turlarına çıkacak.

Anadolu Birliği bünyesindeki 50 derneğin başkan ve yöneticilerinin katılımıyla Fuar Çarhoğlu Restoran'da bir basın toplantısı düzenleyen Anadolu Birliği Genel Başkanı Koç Ali Al, Vali Yusuf Ziya Göksu'nun emekli olmasının İzmir adına büyük bir kayıp olacağını belirterek, bu emekliliğin özellikle Universiade gibi önemli bir organizasyon öncesine denk gelmesinin endişe verici olduğunu vurguladı.

Vali Göksu'nun yeri zor doldurulabilir bir yönetici olduğunu ifade eden Al, "Basında yer alan talihsiz bir manşet üzerine bize göre valimiz duygusal bir karar aldı. Vali Göksu çok onurlu, çok gururlu bir insandır. Bugüne kadar görev süresince hiçbir yanlış işe bulaşmamış, hiçbir yanlış karara imza atmamış bir validir. Onun İzmir'e gelmesiyle eğitim yatırımları büyük bir ivme kazanmış, varoşlarda ciddi eğitim kurumları yapılmaya başlanmıştır. Neredeyse valinin elini sıktığı her kişi, hemen bir okul yapıyor. Bugün İzmir Limanı'na büyük gemilerle turist geliyorsa, bu yine valimizin çabalarıyla olmuştur. Yine valimizin Efes Oteli ile ilgili sorunun çözümü için gösterdiği gayret ortadadır" dedi.

Basın toplantısının ardından Anadolu Birliği Danışma Konseyi ile birlikte oturup bir eylem planı hazırlayacaklarını belirten Al, "Başta sayın Başbakanımız olmak üzere siyasi parti başkanlarını, sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, İzmir'de bu konuya bir duyarlılık oluşturarak, sayın valimizi ikna etmek için gereken her şeyi yapacağız. Biz Anadolu Birliği olarak bu güce sahibiz ve bu konuda kendimize güveniyoruz" diye konuştu.

Vali Göksu'nun İzmir için gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra henüz gerçekleştireceği çok proje olduğunu da kaydeden Koç Ali Al, "Biz inanıyoruz ki sayın Valimiz ikna olsun ya da olmasın, İzmir halkını öksüz bırakmayacaktır. Sayın Valimiz, bir şekilde İzmir için hazırladığı projeleri hayata geçirecektir" şeklinde konuştu.

Basın toplantısına Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Malatya, Hakkari, Ahlat, Siirt, Siverek, Şanlıurfa, Muş, Çüngüş, Çemik, Ergani, Gaziantep, Viranşehir, Ceylanpınar, Elazığ, İzmir, Bingöl, Van gibi illerin İzmir'deki kültür ve dayanışma derneklerinin temsilcileri katılırken, Anadolu Birliği Başkanı Al, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı'nın da toplantıya katılmak amacıyla İzmir'e hareket ettiğini ancak yetişemediğini açıkladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız