SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İzollular Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Kilis İzollular Derneği (İZOL-DER), tarafından organize edilen 'Tanışma ve Dayanışma' etkinliğine Türkiye'nin dört bir tarafından gelen İzol Aşireti mensupları katıldı.

Kilis merkez ilçesine bağlı Hizolar köyünde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinliğe AKP Kilis milletvekili Opr Dr. Fuat Karakuş, AKP Adıyaman milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AKP Kilis İl Başkanı Reşit Polat, Kilis Eski Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, Şair Cumali Ünaldı, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, Polateli Belediye Başkanı Hakkı Çelik, Kilis İzollular Derneği Başkanı Ahmet Zorlu ile Kilis, Diyarbakır, Adıyaman, Tunceli, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Mersin, Ankara'dan İzol Aşireti mensupları katıldı. Etkinliğe katılan İzol ailesi üyeleri davul ve zurnayla karşılandı.

Kilis İzollular Derneği Başkanı Ahmet Zorlu, Kilis'te ilk kez İzol aşireti mensuplarını bir araya toplamaktan ve kaynaşmalarını sağlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Buraya Türkiye'nin dört bir tarafından gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra programda Kur'an-ı Kerim okundu.

AKP Kilis İl Başkanı Reşit Polat, yaptığı konuşmada, Türkiye'de birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duydukları bugünlerde tüm İzol ailesi olarak birlik ve beraberliklerini kamuoyuna duyurduklarını belirterek, birlik ve beraberliklerinin doğuya, batıya, kuzeye ve güneye örnek olacağını, tüm insanların milli birlik ve beraberlik çatısı altında toplanması gerektiğini dile getirdi. Polat ayrıca, organizasyonda emeği geçenlere ve çeşitli illerden Kilis'e gelenlere teşekkür ettiğini söyledi.

İzol Aşireti'nden Şair Cumali Ünaldı, yaptığı konuşmada, kendisinin büyük İzol ailesinin üyesi olmasının, edebiyatçı, şair, bürokrat ve siyasetçi kimliğinin üzerinde olduğunu söyledi. Ünaldı, Faydanın ve sevginin ilk önce insanın en yakın çevresinden, ailesinden, köyünden başlaması gerektiğini belirterek, "'Yaklaşık bir yıldan beri bu toplantının hazırlığı yapılıyor. 10 Ekim 2010'da Adıyaman'da toplantımız yapıldı. Biz ne kadar birbirimizi seversek, birbirimize tutkun olursak içinde yaşadığımız toplum tarafından o kadar saygın olarak nitelendiriliriz. İzol ailesinin, Fırat havzasındaki illerde yaşadığını, Mardin'den Tunceli'ye kadar aile mensuplarının yaşadığı illerde teşkilatlanmalarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 'Türkiye İzollu Platformu' olarak ortaya çıkacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Hedeflerimiz platform kurarak hayırlı işlerde yarışmak, olgunluk örneği göstermek ve olumsuzluklardan uzak durmaktır. Yoksullar Allah'ın diğer kullarına bir emanetidir. İçimizde ekonomik durumu iyi olmayanlara Allah'ın bize verdikleriyle hizmet etmek birinci hedefimiz. Maddi imkansızlıklar yüzünden tahsil yapamayan gençlerimize burs imkanı sağlayacağız. Maddi imkansızlıklar yüzünden tahsil yapamayan gençlerimizin her alanda yetişmesini sağlayacak bir burs imkanı sunacağız. Özellikle bazı şehirlerde kan davaları büyük bir hadise, anarşi ve kaosun nedenlerinin başında geliyor. Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş, bir insanı kurtaran bütün insanlığı kurtarmış gibidir. İnanıyoruz ki bu büyük ailemizde başlattığımız bu güzellik hareketi, bölgemize ve ülkemize de güzellik getirecektir" dedi.

AKP Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş ise ülkenin artık yeniden dirilmeye başladığını, yeniden güçlü Türkiye'nin ayak seslerinin tüm dünyada duyulmaya başlandığını belirterek, "Bu dönemde insanların kendi değerlerine, kültürüne, tarih bilincine yeniden sahip olması önemlidir. Birileri çıkıyor ve kendilerini bu bölgede yaşayanların, Kürtlerin temsilcisi gibi gösteriyor, birileri kendi kendilerine özerklik ilan ediyor. Ülkeyi kaosa sürüklemek istiyorlar, insanların birlik ve beraberlik içinde olması çok önemlidir" dedi.

AKP Kilis Milletvekili Fuat Karakuş ise Anadolu'nun, farklı iplerin, farklı dokunmasından oluşan bir sanat eseri, bir kültür beşiği olduğunu, bu beşiğin içinde herkesin büyük yeri bulunuyor olduğunu söyledi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut da İzol ailesinin bugün yaptığı etkinliğin Türkiye'de kardeşliğin göstergesi olduğuna dikkat çekerek, " 'Bizim etnik kimlikle işimiz olmaz. Siz yaptıklarımıza bakın dedik. İzmir, Diyarbakır ve Kilis'e bakın, bin yıllık kardeşlik nasıl pekişmiş, insanlar sadece insan olduğu için nasıl bir araya gelebiliyorlar" dedi.

Etkinlikten sonra konuklar onuruna bir öğle yemeği ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız