SON DAKİKA
SON DEPREMLER

J Plaka Yönetmeliği Hazır

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:45
J Plaka Yönetmeliği Hazır
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımla ilgili düzenlemeleri kapsamında toplu taşıma yapan araçları kapsayan yönetmelik hazırlandığı bildirildi.

Belediyeden konuya ilişkin verilen bilgi şöyle:

Büyükşehir statüsü ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkisindeki yolcu taşıma işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesi ile birlikte, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım altyapı çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

"Daha önce toplu taşımacılık alanlarında birçok düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, şimdi de J Plaka Yönetmeliği hazırladı.

İl içi yolcu taşımacılığında tam yetkili olan Büyükşehir Belediyesi, ilçeden mahalleye ya da ilçeden ilçeye toplu taşıma yapan araç ve çalışanları kapsayan yönetmelik hazırladı. Hazırlanan J Plaka Yönetmeliği, toplu taşımada standartların yükseltilmesi açısından büyük önem arzediyor.

J plaka yönetmeliği ile toplu taşıma faaliyetlerini ulaşım planının gerektirdiği şekilde düzenlemek, taşımacılık faaliyetinde düzeni sağlamak, taşımacılık faaliyetleri için mesleki yeterlilik, mesleki saygınlık ilkelerine uygun olarak taşımacılık yapma şartları, taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan taşıt, araç ve benzerlerinin niteliklerini belirlemek, il genelindeki diğer toplu taşıma sistemleriyle birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini ve mevcut imkânların daha yararlı bir şekilde kullanılmasının sağlanmasını hedefliyor.

J plaka yönetmeliği, Doğanşehir, Akçadağ, Darende, Hekimhan, Pütürge, Yazıhan, Arapgir, Kuluncak, Arguvan, Kale ve Doğanyol ilçe sınırları içinde ve/veya bu ilçeler arasında ve/veya bu ilçelerden Battalgazi ve/veya Yeşilyurt ilçe sınırları içindeki yerleşim bölgelerine, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içinde ve/veya bu ilçeler arasında ve/veya bu ilçelerden diğer ilçelere motorlu taşıtlarla yolcu taşıma faaliyetlerini yapanlar ile taşıma işinde çalışanları ve yolcu taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan taşıtları kapsıyor.

J plaka yönetmeliği kapsamında taşımacılık faaliyetinde kullanılan tüm araçlar ATS (Araç Takip Sistemi) ile izlenebilecek ve denetlenebilecektir. 

S, T, M plakalı taşıtlar, Üniversite hattında ruhsatlı çalışan taşıtlar ve MBB meclisince işletmeciliği Malatya Ulaşım AŞ’ye verilen hat ve güzergâhlarda yapılan yolcu taşımacılığı bu Yönetmeliğin kapsamı dışında kalıyor.

İl içinde D4 yetki belgesi ile çalışan gerçek/tüzel kişilerin kolluk kuvvetlerince yapılan/yapılacak olan denetimlerde mağdur olmamaları için Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekiyor. 

J Plaka Yönetmeliği kapsamında; işletme izin belgesi, başvuru şartları, çalışma usul ve esasları ve belge ücretleri gibi düzenlemeler bulunuyor.

İlçelerden mahallelere veya ilçeden ilçeye taşımacılık yapmak isteyenler tarafından yapılan başvurular yönetmelik çerçevesinde değerlendirilerek, uygun olanlara işletme izin belgesi verileceği belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız