SON DAKİKA
SON DEPREMLER

J Plakaya Dönüşüm Töreni

0
Güncellendi - 2016-03-03 16:08:02
J Plakaya Dönüşüm Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, şimdi de kırsal ilçe ve mahallelerde toplum taşım araçlarını J Plaka’ya dönüştürdü.

Daha önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı uhdesindeki D4 yetki belgesi ile çalışan toplu taşım araçları, bundan böyle J Plaka ile faaliyetlerine devam edecekler.

D4 yetki belgelerinin J Plakaya dönüştürülmesi dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde bir tören düzenlendi. Törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile ilçe ve kırsal mahallede toplu taşıma yapan şoför esnafları araçlarıyla birlikte katıldılar.

Vatandaşlar ve şoför esnaf rahat edecek

ca5e564d-548d-4b7a-99ae-7b86a0c57365Tören sırasında şoför esnaflar adına selamlama konuşması yapan şoför Hasan Karakaş, J Plaka’ya geçtikleri için sevinçli olduklarını belirterek, bu dönüşümden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Karakaş, dönüşüm sayesinde hem vatandaşların, hem de kendilerinin daha rahat edeceğini belirterek, korsan taşımacılığın önüne geçilmesi için denetimlerin artırılmasını istedi.

Çakır: Ulaşımla ilgili önemli çalışmalar yaptık

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, ulaşımla ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, temennilerinin kontrollü bir ulaşım sağlamak olduğunu söyledi. Ulaşımla ilgili olarak Türkiye genelinde ilk kez Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bir Çalıştay düzenlediklerini kaydeden Başkan Çakır, özetle şunları söyledi:

“Düzenlediğimiz Çalıştay sonrasında çıkarılan yönetmelik doğrultusunda 550 civarında esnafımız J plaka aldı. Büyükşehirle birlikte sorumluluk bize geçtiğinde ulaşımla ilgili her bölgenin kendi içerisinde sıkıntıları vardı. Genelde kontrolsüz ve denetimsiz bir ulaşım vardı. Biz de bu sorunların ortadan kalkarak, vatandaşlarımızın konforlu ve güvenli bir seyahat imkanı, esnaflarımızın da düzenli çalışması için düzenlemeler yaptık. Yapılan düzenlemelerle hemşerilerimize ulaşım konusunda bir güven geldi. Kaçak ve izinsiz çalışanlara Büyükşehir Belediyesi olarak izin vermeyeceğiz. Sıkı bir takip yapacağız. Sizler emek vererek J plaka sahibi oldunuz. Hayırlı uğurlu olsun.

Birçok ilden iyi durumdayız

Ulaşımla ilgili diğer çalışmalarla ilgili çok ciddi mesafeler alındığını da söyleyen Başkan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım konusunda birçok ilden daha iyi durumdayız. Bu yıl içerisinde bu çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmış olacak.  Hem merkezde, hem ilçelerimizde, hem de mahallelerimizde ulaşım planlaması tamamlanmış olacak. Burada aksaklıklar olursa onunda takipçisi olacağız” dedi.

Bülten

0d4014d1-0cbc-4803-993a-e793bc82e6c7b4e6469d-0237-47a9-b083-c807ea048eb4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • malatyalı (8 yıl önce)
    ama ne başarı körler sağırlar birbilerini ağırlar misali haydi hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ESKIMALATYALI (8 yıl önce)
    büyük şehir buyuk işler başarıyorsunuz tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne oldu yani ben aanlamadım ulasım ücretleri mi ucuzladı münübüslere vergi indirimimi geldı yani ne oldu birisi açıklasın esnafın milletin bundan karı ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Her araba alan artik o hatta servis cekemeyecek.
    0
    0
    Yanıtla