SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma 176'ncı Yılı Kutladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:25:03
Jandarma 176'ncı Yılı Kutladı
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma Teşkilatı'nın 176'ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Şehit Orgeneral Eşref Bitlis kışlasında yapılan törene Vali Süleyman Kamçı, İkinci Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Şefik Şengül, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Şehmus Şat, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Davut Özbağ, Battalgazi ve Yeşilyurt Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Kurum ve Kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, gazi, emekli ve görevdeki jandarma personeli katıldı.

Törende konuşan Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy, “Jandarmanın kuruluşundan bugüne kadar bir kanun ordusu olduğu, Jandarmanın diğer ülke Jandarmaları ile ilişkilerini, Jandarmanın Vizyonu, Jandarmanın Terörle Mücadelesindeki etkinliği, Jandarma personelinin fedakarlığı ve kahramanlığı “ konularına vurgu yaptı.

Hakkâri- Çukurca- Üzümlü Jandarma Sınır Karakolunda görevliyken 12 Aralık 1993 günü BTÖ ile yapılan silahlı çatışmada kahramanca çarpışarak şehit düşen Mustafa oğlu, Sakarya 1972 doğumlu Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman’ın (1972/4) şahsi eşyaları içerisinden çıkan “Komando Olmak Onurumdur” adlı şiir sunumu J.Er Davut Eraymaz tarafından yapıldı.

Köpek Timlerinde görevli “Verim” isimli narkotik ve psikotrop madde dedektör köpeği, “Ağır” isimli iz takip arama köpeği, “Hasar” isimli mayın arama dedektör köpeği ve “Duyar” isimli tütün tespit ve arama köpeği gösteriler yaptı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nca verilen kokteylin ardından tören tamamlandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız