SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma Kuruluşunu Kutladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:00:47
Jandarma Kuruluşunu Kutladı
A- A+ PAYLAŞ

Türk Jandarma Teşkilatı'nın 174. Kuruluş yıldönümü Malatya İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törenle kutlandı. 

İl Jandarma Komutanlığı’nın bulunduğu Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlasındaki bahçede düzenlenen törene Vali Vasip Şahin, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Belediye Başkanı Vekili Ertan Mumcu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Komisyon Başkanı Orhan Erdim, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik İle kamu kurum vu kuruluşu yöneticileri katıldılar. Törene Malatya’da ikamet eden şehit aileleri, gaziler, emekli ve görevdeki jandarma personeli de katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı ve Jandarma Genel Komutanı’nın kutlama mesajlarının okundu.

Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy, jandarmanın görev ve hizmetleri konusunda bilgilendirme de bulundu. Kurmay Albay Hasan Aksoy, jandarma teşkilatı içerisinde görev yapan tüm personelin, vatandaşa insan merkezli olarak eşit, sevgi, şefkat ve adaletle yaklaştığı, onların sorunlarına derhal çözüm getirmek için bütün imkânlarını seferber ettiği, insan haklarının korunmasına ve teşkilatın her ünitesinde titizlikle uygulanmasına hassasiyet gösterildiği, her zaman vatandaşın yanında olmayı ve onunla bütünleşmeyi esas aldığını söyledi.

Törende Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Üzümlü Jandarma Sınır Karakolu'nda görevliyken 12 aralık 1993 günü çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Zekeriya Gözyuman’ın şahsi eşyaları içerisinden çıkan “jandarma olmak onurumdur” adlı şiir bir jandarma eri tarafından okundu. Törende ayrıca, Malatya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan köpek timlerinin kendi ihtisas alanlarında ki gösterileri ilgiyle izlendi. Tören, davetlilerin silah, araç ve malzeme sergisini gezilmelerinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız