SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma Leopar Arıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:26:00
Jandarma Leopar Arıyor
A- A+ PAYLAŞ

Doğa Koruma Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü ile Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) üyesi bir grup, leoparın öldürüldüğü yerde inceleme yaparken, jandarma ise alandaki mağaralarda arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi. 

Çınar ilçesine bağlı Solmaz köyüne gelen Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile DOĞADER üyesi bir grup, jandarma ekipleriyle leopar saldırısının olduğu köyden 5 kilometre uzaklıktaki dağlık alana gitti. Leoparın saldırı öncesi içerisinde bulunduğu kovuk ve çevresinde inceleme yapan heyet, yerde bulunan leopara ait tüyleri topladı. Heyet üyelerine ve gazetecilere olayı anlatan Mahmut Kaplan, dün sabah kuzeni Kasım Kaplan (29) ile keçileri otlattıklarını belirterek, kovuktan çıkan leoparın Kasım Kaplan'ın üzerine atladığını ve yaklaşık 10 metre aşağıya uçtuklarını söyledi. Mahmut Kaplan, "Her ikisinin 10-15 metre yuvarlandığını ardından leoparın tekrar kuzenimin üzerine atladı. Baktım onu parçalayacak ben de onun için ateş ettim. Ateş etmesem kuzenimi öldürecekti, kaçsaydı ateş etmezdim. Keşke saldırmasaydı, mecbur kaldım öldürdüm. Biz daha önceden böyle bir hayvan görmemiştik, Babam, dedem görmemiş ben ne bileyim ne olduğunu" dedi.

Biyolog Batur Algan ise olay yerinde leopara ait tüy ve kan izleri dışında fazla bir bulguya rastlamadıklarını kaydetti. Leoparın ancak panik durumunda insana saldırabileceğini anlatan Algan, Türkiye'de 1974 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bir leoparın ölü ele geçirildiğini bunun dışında 2010 yılında Siirt'te bir leoparın ele geçirildiğinin bildirildiğini ancak leoparın görülmediğini, sadece fotoğrafının bulunduğunu ifade etti. Algan, "Büyük olasılıkla burası ilk defa geldiği bir yer. Gündüzleri leoparlar yüksek serin bir yerde yatar, gece avlanırlar. Buranın leoparların yaşam alanı olup olmadığını söylemek zor. Burada leopar öldürülmesine rağmen hala Türkiye'de leopar var demek çok zor. Sınırı aşıp Türkiye'nin bu bölgesini kullanıyorlar. Belki de popülasyonu vardır ama bu bilgilerle bunu söylemek çok zor" diye konuştu.

Leoparın saldırısına uğrayan Kasım Kaplan ise olayı şöyle anlattı:

"Ben koyunların yanındaydım arkadan bir şeyin saldırdığını fark ettim. Kayalıklardan beni aşağıya attı ve yaklaşık 15 metre aşağıya uçtuk. Kalktığımda arkadaşım onu öldürmüştü. Şu an biraz daha iyiyim dikiş falan atıldı pansumanım yapıldı iyiyim. Daha önceden böyle bir şey ile hiç karşılaşmamıştım" dedi.

Öte yandan, leoparın saldırısında yaralanan Kasım Kaplan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise leoparın bulunduğu bölgedeki mağara ve çevresinde inceleme yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız