SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma'dan Bir Haftada 20 bin 593 Sorgulama

0
Güncellendi - 2017-10-11 01:51:50
Jandarma'dan Bir Haftada 20 bin 593 Sorgulama
A- A+ PAYLAŞ

Denetimlerini sürdüren jandarma, PKK/KCK propagandası yaptığı öne sürülen şahsı 2 tabanca ve mermilerle yakaladı. Bu arada, jandarmanın son 1 hafta içerisindeki genel asayiş denetimleri sırasında 20 bin 593 kişiye kimlik sorgulaması yaptığı, aralarında il merkezi İnönü Mahallesi'ndeki bir cinayetin failinin de bulunduğu 45 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Jandarmanın son 1 hafta içerisindeki denetim faaliyetlerine ilişkin yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"03-10 Ekim 2017 tarihleri arasında meydana gelen;  PKK/KCK Terör suçları kapsamında; yapılan istihbari çalışma neticesinde PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak suçundan (1) şüphelinin evinde yapılan aramada, (2) adet ruhsatsız tabanca, (38) adet fişek, (2) adet cep telefonu ve (1) adet tablet bilgisayar ele geçirilmiş, şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştur.

FETÖ/PDY Terör suçları kapsamında; icra edilen yol kontrolü esnasında bir aracın bagaj kısmında yapılan aramada FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında,  yasak yayın olduğu tespit edilen  (6) adet kitap, (1) adet tablet bilgisayar, (1) adet hard disk, (6) adet cep telefonu hd kart ve (1) adet cep telefonu ele geçirilmiş, şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Asayiş olayları ve önleyici hizmetler kapsamında icra edilen yol kontrol ve aramaları ile trafik denetimlerinde; 26.07.2017 tarihinde meydana gelen “Kasten Adam Öldürme” suçundan aranan (1) şüpheli şahıs saklanmış olduğu evde yakalanarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmiş, yapılan ev aramasında (1) adet ruhsatsız tabanca (1) adet şarjör ve (2) adet fişek ele geçirilmiştir. Toplam (20.593) kişinin sorgulaması yapılmış, sorgulama neticesinde (44) şahıs yakalanmıştır.

Trafik timleri tarafından 03-10 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda; (7.585) araç kontrol edilerek trafik kurallarına uymayan (351) araç sürücüsüne ceza kesilmiş, (154) araç trafikten men edilmiş, (73) Okul servis aracı kontrol edilmiştir.

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca, emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanmasına yönelik kaçakçılık ve organize suçlar ile mücadeleye aralıksız devam edilmektedir."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız