SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma'dan 175. Yıl Kutlaması

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:27
Jandarma'dan 175. Yıl Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175'inci yıldönümü dolayısıyla, Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nca Atatürk Anıtı önünde bir tören yapıldı.

Jandarma'da görevli subay, astsubay ve uzman erbaşların katıldığı törende, İl Jandarma Komutanlığı adına anıta çelenk sunulduğu, saygı duruşunda bulunulduğu bildirildi.

KOMUTANLIKTAKİ TÖREN

Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümü, Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı. 

Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene; Malatya Valisi Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy ile askeri ve mülki erkan katıldı. Düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy, "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" dedi.

Aksoy, Türkiye Cumhuriyeti Jandarması'nın Türk millerinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başardığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Jandarma Teşkilatı olarak halkımızın en zor günlerinde bile Türk Ordusuna ve onun ayrılmaz bir parçası olan Türk Jandarmasına desteğini hiçbir zaman esirgemediğinin bilincindeyiz. Yurdumuzun her köşesinde, halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma; Atatürk ilke ve inkılaplarının yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş; modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir" ifadelerini kullandı.

Aksoy'un konuşmasının ardından 'Jandarma Olmak Onurumdur' adlı şiir okundu. Kutlama programında daha sonra resim, şiir ve kompozisyon dalında il birincisi olan öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Jandarma'da bulunan eğitimli köpek timi gösteri yaptı. Eğitimli köpeklerin gösterileri, izleyenleri büyüledi. Tören, fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız