SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan Esrar Operasyonu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da jandarma ekiplerince yapılan operasyonlar sonucunda 14 kilo 600 gram gubar esrar ile ayrıca esrarın elde edildiği toplam 13 bin kök hint keneviri maddesi ele geçirildi.

Malatya İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar sonucunda Şahnahan kasabasının Metehan Mahallesinde R.A. adlı şahısa ait tarlada 8 bin 067 kök kenevir ile kurutulmaya bırakılmış 14 kilo 600 gram gubar esrar maddesi ele geçirildi.

Jandarma ekiplerince Battalgazi ilçesine bağlı Hatunsuyu kasabası Saray mahallesinde K.Y.’ye ait bahçede yapılan aramada da 5 bin 720 kök kenevir elde edildi.

Ekiplerce her iki olayda ele geçirilen toplam 13 bin 787 kök kenevir ile 14 kilo kubar esrar maddesine el konulduğu, her iki şahısın da gözaltına alındığı bildirildi.

GUBAR ESRAR NEDİR?
"Hint Keneviri bitkisinin yüksek oranda THC içeren kısımları gölgede kurutulur. Daha sonra ufalanıp elenir. Bu eleme sonucu elde edilen ince toz halindeki maddeye "toz esrar", bu tozun ısıtılıp kalıplaştırılmasıyla elde edilen plaka şeklindeki haline de "plaka esrar" denir.

En ince toz ipek elekten geçirilince, altta kalan esrar 1. kalite esrardır. Buna esrar piyasasında "gubar" ismi verilir. Eleğin üstünde kalanlar tekrar elenir ve orta derecede kaliteli esrar elde edilir. Buna da "marihuana" denir. Bunlardan sonra en altta kalan 3. kısım kalitesizdir ve buna da "paspal" ismi verilir." (Kaynak: www.yeniden.org.tr.)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız