SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarma'dan Extacy Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Jandarma, il merkezinde öğrencilere ve gençlere kullanımı yasak olan Extacy adlı uyarıcı hap ve uyuşturucu sattıklarını saptadığı 2 şahsın evine baskın yaptı. Evde Extacy uyarıcı hap ile uyuşturucu ve silah bulundu, şahıslar gözaltına alındı. Bu arada, bir süre önce gerçekleştirilen "Şelale" kod adlı operasyonda eroinle ele geçen sanıklar hapis cezasına çarptırıldı.

JANDARMA OPERASYONU..
Jandarma'nın il merkezinde yaptığı operasyona ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya il j.k.lığı ekiplerince uyuşturucu ve silah mühimmat kaçakçılığı olaylarına yönelik olarak yürütülen istihbari çalışmalar sonucu Malatya-Merkez-Kiltepe mahallesinde ikamet eden (A.K.) ve (C.D.)’ de Extacy cinsi uyuşturucu hap olduğu, Malatya ilinde gençlere ve okul öğrencilerine sattıkları tespit edilmiş olup C. savcılığından 05 Aralık 2007 tarihinde alınan arama kararı gereğince (A.K.) isimli şahsa ait evde yapılan aramada; (916) adet extacy hap, 5 gr. esrar, 5 gr. kenevir tohumu, 1 aedet 7,65 mm. tabanca, 1 adet 9 mm. kurusıkıdan çevirme tabanca, 8 adet 7,65 mm. fişek ve 1 adet sahte kimlik ele geçirilmiştir. Yakalanan (A,K.) ve (C.D.) gözlem altına alınmış olup olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."

EROİN DAVASINDA KARAR..
Öte yandan Malatya'da polisin Şelale adlı operasyonunda 68 kilo 296 gram eroin maddesi ile yakalanan zanlılar, 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin 21 Nisan 2006 tarihinde Darende ilçesinde gerçekleştirdiği "Şelale" adlı operasyonda, Van'dan İstanbul'a götürülen 68 kilo 296 gram eroin maddesi ile yakalanan Ayhan A. (36), Çimşit A. (35) Ferhat A. (31) ve Nadir A.'nın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaları sonuçlandı.

Örgüt kurma suçu sabit olmadığından sanıkların bu suçlamadan beraatlerine karar veren mahkeme heyeti, şahıslara iştirak halinde uyuşturucu nakletmek suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti eroin maddesinin taşınmasında kullanılan 34 UUN 14 plakalı panelvan minibüse de el konulmasına karar verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız