SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan Kenevir, Polisten Haşhaş Hasadı!..

A- A+ PAYLAŞ

Jandarma ve polisin, esrar elde edilen hint keneviri ile eroin hammaddesi olan afyonun elde edildiği haşhaş bitkisi “hasadı” başladı.. Bir günde, yaklaşık 1.5 ton’a yakın esrarın elde edilebileceği toplam 138 bin 514 kök hint kenevirinin yanı sıra, Tecde’de de 185 kök haşhaş ele geçirildi.

HATUNSUYU’NDA BÜYÜK PARTİ..
Battalgazi ilçesi Hatunsuyu Beldesi Yahya Kemal Mahallesi Cingözü Mevkiinde, 25 yaşlarındaki O.B. adlı şahsın, kayısı bahçesi içerisinde yasadışı olarak kenevir ektiğinin haber alınması üzerine, jandarma tarafından bahçete yapılan araştırmada, 5 dönüm alanda, yabani otlar arasında ekilmiş toplam 131 bin 254 kök hint keneviri saptandı. Esrar hammaddesi olan bitki, Battalgazi İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri nezaretinde yakılarak imha edildi. Bahçe sahibi O.B.’nin Malatya’da olduğu ve bu nedenle yakalanamadığı, araştırmanın sürdüğü belirtildi.

Yine Jandarma tarafından Doğanşehir ilçesi Topraktepe Köyü’nde yapılan araştırmalarda, 30 yaşlarındaki H.C.’ye ait evin bahçesinde toplam 7 bin 244 kök hint keneviri ele geçirildi. Savcının talimatıyla hint keneviri yakılarak imha edilirken, H.C. tutuklanarak Doğanşehir K-2 Tipi cezaevine gönderildi.

Pütürge ilçesi Bakımlı Köyü’nde de, 35 yaşlarındaki M.Y. adlı şahsın evinin bahçesinde 16 kök hint keneviri bulunduğu bildirildi. M.Y., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bu arada, yetişmiş her bir kök hint kenevirinden ortalama 10 gram toz esrar elde edilebileceği belirtilirken, Jandarma’nın bir günlük operasyonunda ele geçirilen 138 bin 514 kök hint kenevirinden elde edilebilecek esrar miktarının 1 ton 385 kilo olarak hesaplandığı belirtiliyor.

TECDE’DE HAŞHAŞ..
Öte yandan, Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Tecde’de oturan 33 yaşındaki T.Ö. adlı şahsın evinin bahçesinde yapılan aramada, 185 kök haşhaş ele geçirilirken, “İzinsiz Haşhaş Bitkisi Ekme” suçlamasıyla adliyeye verilen T.Ö. serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLAR: Hint Keneviri ve Haşhaş Operasyonları (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız