SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Silah Kaçakçılarına Operasyon.. 21 Gözaltı

0
Güncellendi - 2020-02-23 17:01:41
Silah Kaçakçılarına Operasyon.. 21 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

38 SİLAH, ÇOK SAYIDA MERMİ ELE GEÇTİ.. Jandarma'nın silah kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda, 21 kişi gözaltına alındı.

Jandarma operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada, Malatya'nın Yeşilyurt, Battalgazi, Pütürge ve Adıyaman'ın Sincik İlçesi'nde 2019 yılının Kasım ayında, 7 kişinin kaçak silah ve mühimmatları yüksek fiyatlarla Battalgazi ilçesi Akpınar caddesi üzerinde bulunan isimsiz silah tamir atölyesi ve büfelerde sattıkları bilgisi alındığı, yapılan ön istihbari çalışma sonucunda, alınan bilgi teyit edilmiş 7 şüphelinin organize bir şekilde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı tespit edildiği belirtildi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nca konu ile ilgili adli ve mülki makamlar ile koordine kurulduktan sonra şüpheliler fiziki ve teknik takibe alınarak uzun süre takip edilmesinin ardından; şüphelilerin kaçak yollardan elde ettikleri av tüfeklerinin namlularını keserek tabanca şekline getirdikleri ayrıca kuru sıkı tabancaların ise namlularını değiştirmek suretiyle gerçek silaha dönüştürdükleri tespit edildi.

21 Şubat 2020 Cuma günü saat 06.00’dan itibaren 168 Jandarma personelinin katılımıyla, Malatya ve Adıyaman illerinde organize bir şekilde silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 21 şüpheliye ait Battalgazi ilçesinde 2 silah tamir atölyesi ve 1 adet büfe ile 19 ev, Yeşilyurt ilçesinde 3 ev, Pütürge ilçesinde 1 ev ve Adıyaman ili Sincik ilçesinde 1 ev olmak üzere toplam 27 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, 1 adet 7.62 mm mavzer tüfek,  31 adet ruhsatsız av tüfeği, 3  adet el yapımı tabanca,  3 adet kurusıkı tabanca,  88 adet 7.62 mm tüfek fişeği, 700 adet 7.65 mm tabanca fişeği, 240 adet 9 mm tabanca fişeği 200 adet kurusıkı tabanca fişeği,  bin 80 adet av tüfeği kartuşu ve 150 gram kubar esrar ele geçirildi.

Şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınırken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecekleri öğrenildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız