SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Jandarmadan 'Üfürükçü' Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Orduzu Beldesi'nde oturan ve "gaipten haber, murada kavuşturma" vaadleriyle muska yazarak vatandaşların manevi duygularını istismar ettiği öne sürülen K.B. adlı şahıs jandarma operasyonuyla yakalandı.

Muskacı operasyonuyla ilgili olarak Jandarma tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İl J.K.lığınca; Malatya/İl Merkez/Orduzu beldesinde ikamet eden K.B. isimli şahsın vatandaşların dini duygularını istismar etmek suretiyle para karşılığında gayiptan haber vermek ve murada kavuşturmak gibi yalan vaadlerle muska yazdığının tespit edilmesi üzerine söz konusu şahsın evinde arama yapılması ve muskacılık faaliyetinde kullandığı malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca 02 Nisan 2007 tarihinde gerekli arama kararı doğrultusunda aynı gün şahsın üzerinde ve evinde yapılan aramada;

- Muskacılık işinde kullanılan bol miktarda arapça el yazması muska tabir edilen notlar,
- Arapça-Farsça ve Osmanlıca yazılmış bol miktarda eski kitaplar ve tesbihler,
- Muska yapımanda kullanılan tencere, kurşun, nevi belli olmayan çeşitli cinslerde bitkisel ilaçlar,
- 2 adet cin çıkarmak maksadıyla kullanılan tahta sopa vb. malzemeler ile birlikte daha önceden seri numarası alınmış 20 YTL’nin şahsın yapılan üst aramasında üzerinde ele geçirilmiştir.

2. K.B. isimli şahıs 677 Sayılı Sayılı tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım ünvanların men ve ilgasına dair Kanunun ile 5237 Sayılı TCK’nun ilgili maddelerine göre yasal işlem yapılmak üzere adli makamlara sevk edilmiştir."

K.B'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız