SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Japon Büyükelçisi'ni Ziyaret Ettiler

A- A+ PAYLAŞ

 

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup yönetim kurulu üyesi Mustafa Şahin ile Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Dr. Saim Kerman ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Karataş Japonya Büyükelçiliği'ni ziyaret ettiler. 
 
Şahin, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Van Erçiş depreminde, Japonya’dan yardıma gelen Japon kurtarma ekibinden olan Miyazaki’nin yaşanılan ikinci depremden sonra hayatını kaybetmesi  dolayısıyla büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
 
Milletvekili Şahin, "Hayatını kaybeden Japon kardeşimizin, Dünya’nın ta öbür ucundan depremzedelere yardım etmek için gelen Miyazaki’nin bu uğurda ölmesi  Türk-Japon dostluğunun daha da pekişmesini sağlamıştır. Şahsınızda Japonya Halkına ve ailesine taziyelerimizi sunarız.” dedi.
 
Japon Büyükelçisi Kiyoshi Araki de ziyaretten ötürü menuniyetini dile getirerek;  “Van Erçiş depreminde birçok insanımız vefat etti. Taziyelerimi tekrar belirtiyorum. Miyazaki’ye yapılan törenden dolayı ailesi ve Japonya adına teşekkürlerimi sunarım. Taziye dileklerinizi Miyazaki’nin ailesine bizzat ileteceğim. Türk-Japon dostluğunun artması için Miyazaki her iki ülke için de çok büyük bir önem taşıyor. Japonya’da  meydana gelen 11 Mart depremi ve Tsunami’den sonra bir kez daha Türkiye-Japonya arasındaki dostluk kapısını yeniden keşfettik. Ben de bu ilişkilerin daha da artması için gayret göstereceğim.” ifadelerini kullandı. 
 
Japon Büyükelçisi  nezaket ve taziye ziyaretinden dolayı teşekkürlerini belirtirken, Malatya’yı ziyaret ettiğini ve bol bol kayısı aldığını ifade etti.
 
Taze kayısı yemesi için Büyükelçiyi Haziran ayında Malatya'ya davet eden Milletvekili Şahin de kayısı ürünlerinin yer aldığı hediyeyi Büyükelçiye takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız