SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Japon Doktor Anısına

A- A+ PAYLAŞ
Van depremi sonrasında yaralılara yardımcı olabilmek için memleketi Japonya'dan ilk uçakla 3 kişilik ekibiyle afet bölgesine gelip, 5,6 'lık deprem sonrası kaldığı otelin yıkılması sonucu hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki'yi anmak için Malatya İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR), Malatya TRAC ve Malatya Dağcılık Kulübü, Kartaltepe'nin zirvesine çıktı. 
 
İNOSAR Ekip Başkanı Ercan Yetkiner konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "25 kişilik ekibiyle Kartaltepe zirve noktada Van depreminde hayatını kaybedenler ve yine Van depreminde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk" dedi. 
 
Van depreminde yaşamını yitiren Japon Doktor Atsushi Miyazaki Anısına' yazılı pankart ile '23 Ekim ve 09 Kasım 2011 Van Depremleri Hayatını Kaybeden 644 Vatandaşımızın Anısına' pankartı açan ekipler, Doktor Atsushi Miyazakin'in Japonya'daki ailesine göndermek üzere fotoğraf çektirdi.
 
Bu arada, İnönü Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR), Malatya TRAC ve Malatya Dağcılık Kulübü, doğa yürüyüşü kapsamında Kartaltepe'nin zirvesine çıktı. Yürüyüş esnasında Volkan Özer adlı şahsın ayağının kırıldığı bildirildi. Paletli ambulans ile Malatya Devlet Hastanesine kaldırılan Volkan Özer burada tedavi altına alındı.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız