SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Japon Müzisyenler Malatya'da

A- A+ PAYLAŞ

Bir grup Japon Müzisyen, Türk- Japon Dostluğu adına 14 Ekim Salı akşamı düzenlenecek olan, ayrıca sanatçı Kıraç'ın da sahne alacağı konser öncesi geldikleri Malatya'da, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret ettiler.

VALİYİ ZİYARET..
Aralarında Japon sanatçılarında bulunduğu Türk-Japon Heyeti, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek bir süre görüştü.

Malatya'ya konser programı için gelen ve aralarında Japon sanat camiasının yakından tanıdığı söz yazarı Neko Oıkawa ile şarkıcı Mayo Shono'nun da bulunduğu heyet, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.

Vali Daşöz, Türkiye ile Japon halkı arasında derin bir dostluğun olduğunu söyleyerek, her iki ülke halkının da karşılıklı olarak bir birlerine dostluk duyguları beslediğini ifade etti.

BELEDİYEDE..
Ziyarete ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan şu bülten yayınlandı:

"Osmanlı İmparatorluğu döneminde iyi niyet göstergesi olarak Japonya’ya gönderilen Ertuğrul Firkateyninin Japonya’ya gidişinin 117’ci yıl kutlamaları çerçevesinde, Özürlüler yararına Türkiye’de bir dizi konser vermek amacıyla Japonya’dan gelen 16 kişilik müzik ekibi Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

13 Ekim Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında, Japon Müzik Ekibini Malatya’da görmek ve Belediye’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Japonların beğendiğim yönlerinden biri de çok çalışkan olmalarıdır. Çevreye gösterdikleri saygı ve çevreyi kirletmemeleri de güzel davranışlarından bir tanesi. Türk halkı Japonları, Japon halkı da Türkleri seviyor” dedi.

Japon müzisyenler de, Ertuğrul Firkateyninin Japonya’ya gönderilişinin 117. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye’de bir dizi konser vermek için geldiklerini ve Malatya’da bulunmaktan son derece mutlu olduklarını söylediler.

Özürlüler yararına bir dizi konser vermek üzere Türkiye’ye gelen Japon Müzik ekibi, 14 Ekim Salı günü Kapalı Spor Salonunda saat 20.30’da Kıraç’ın da katılacağı bir konser verecek. Japon Müzik ekibi Malatya’daki konserin ardından Samsun, Ankara ve İstanbul’da da konser programlarına devam edecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız