SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Japonlar Yol İçin İmza Topladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:25:58
Japonlar Yol İçin İmza Topladı
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde Nemrut Dağı'na çıkmak isteyen 80 kişilik Japon turist kafilesi, yolun bozuk olması nedeniyle dağa çıkamayınca, yolun yapımı için yetkililere iletilmek üzere kendi aralarında imza topladı.  

11 Ağustos tarihinde Nemrut Dağı'na giden Japon turist kafilesi içinde, yaşı genç olanların dağa çıktıkları ancak daha yaşlı olan 30'a yakın turistin ise, yolun bozuk olması nedeniyle geri döndüğü ve yolun yapılmasi için aralarında imza topladıkları bildirildi.  Japonya'dan kalkıp Nemrut Dağı'nı görmek için Malatya'ya gelen ancak Güneş Motel'den sonraki 2.5 km'lik yolun bozukluğu nedeniyle heykellerin bulunduğu alana çıkamayan Japon turistlerin, hayal kırıklığı yaşadıkları ve büyük üzüntü duydukları kaydedildi. Japonlar, topladıkları imzaları, ilgili kurumlara ulaştırmak üzere Güneş Motel'i 33 yıl boyunca işleten Şevket Aydın'a teslim etti.

"Malatya yol yüzünden turistini kaybetti"

Dağın eteğindeki Güneş Motel'in eski işletmecisi  Şevket Aydın, Japon turistlerin "Kalkıp dünyanın bir ucundan Nemrut Dağı'nı görmek için geliyoruz ancak 2 km'lik yol yüzünden dağı göremeden gitmek zorunda kalıyoruz" şeklinde  üzüntülerini dile getirdiklerini söyledi.  Nemrut Dağı eteğinde yapılan düzenleme çalışmaları nedeniyle ağır tonajı kamyon ve TIR gibi araçların Malatya tarafındaki yoldan gittiğini ve bu araçların zaten bozuk olan yolu daha da kullanılmaz hale getirdiğini belirten Aydın, "Güneş Otel'in işletmecisiydim ama Malatya'nın büyükşehir olmasından sonra Nemrut dağına çıkan yol Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesine geçti. Nemrut Dağı'nın etrafında yapılan düzenleme çalışmaları nedeniyle ağır tonajlı kamyon ve tırların geçmesi nedeniyle yol bozuldu. 11 Ağustos tarihinde 80 kişilik japon tursit grubu geldi. Otelden sonra dağa çıkan 2.5 km yol bozuk olduğu için dağa gidemediler ve yetkililere teslim etmemiz için imza topladılar.  Maalesef turistler üzülerek gitmek zorunda kaldı" dedi. 

Nemrut Dağı'na Malatya tarafından çıkan yolun bozuk olması nedeniyle önemli oranda turist kaybettiğini belirten Şevket Aydın, "Turist sayısında önemli miktarda azalma var.  En önemli nedeni ise ulaşım. Nemrut'a bir gelen turist, gittiğinde ulaşım sıkıntısını binlerce kişiye aktarıyor.  Biz bu nedenle önemli oranda turist  kaybettik.  1987  yılından 1996 yılına kadar Güneş Motel, Haziran ayından Eylül ayının 15'ine kadar full dolu olurdu. Şimdilerde ise günde en fazla 5 veya 10 kişi geliyor.  Turist sayısının düşmesi, Malatya'nın turizmden elde ettiği gelirin de önemli miktarda azalmasına neden olmuştur" ifadelerini kullandı. 

"Belediye de ilgisiz kaldı"

Malatya'nın büyükşehir olması ve bu yolun Malatya Belediyesi'nin kontrolüne girmesiyle sevindiklerini ancak Malatya Belediyesi'nin de konuya ilgisiz kaldığını dile getiren Şevket Aydın,  "Bu yolun bozuk olması Malatya'nın kaybı demektir. Nemrut yolunun bir an önce düzeltilmesini ve turistlerin rahat ulaşmasını sağlamalıyız.  Zaten orada yola serilmesi için elenmiş malzeme var. Sadece bu malzeme mevcut 2.5 km kısma serilirse yol düzelir. Biz yetkililerimizin ve siyasilerimizin bu konuya el atmasını bekliyoruz" diye konuştu.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız