SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Japonya'yı Örnek Almalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İlköğretim Haftası töreni bir hafta gecikmeyle yapıldı.

Çöşnük Mahallesi'ndeki Öğretmenler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen İlköğretim Haftası töreninde konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Kendi maaşlarında yapılan kesinti ile bu okulu yaptıran öğretmenler, bu eseri ortaya çıkardılar" diyerek, eğitimin önemini anlattı. Eğitim hizmetinin bir toplumun kalkınmasında en önemli hizmetlerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Daşöz, "Çocuklarımızı geleceğe hazırlamanın yolu eğitimdir" şeklinde konuştu.

Japonya'nın yeterli kaynakları olmamasına rağmen eğitime ve teknolojiye önem vermeleri nedeniyle bugün dünyanın ikinci süper gücü olduğunu söyleyen Daşöz, "Japonya'yı örnek almalıyız" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç ise, Atatürk'ün, "Bir milletin yüzde 80-90'ı okur yazar değilse, o millet utanmalıdır" sözünü hatırlatarak, "Okul öncesinden yüksek okula kadarki nüfusumuz, geleceğimizin teminatıdır" dedi.

Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan da konuşmasında, bilgi, iletişim ve bilgisayar çağında olunması nedeniyle eğitimin öneminin daha da ortaya çıktığına parmak basıp, okul öncesindeki eğitimde bir çocuğun eğitim temelinin atıldığını vurguladı. Artan, "Hükümetimiz, sıralara ücretsiz kitap bırakıp, eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler adına Habip Eken konuşurken, Bengi Özel, Melike Canbay ve İrem Demez isimli öğrenciler de şiirler okudu.

Konuşmalardan sonra sınıflar gezildi ve Vali Halil İbrahim Daşöz, çocuklara sorular yöneltti. Vali Daşöz, tahtaya, "Sizi seviyoruz. Çocuklar birer çiçektir" yazdı.

BELEDİYEYE ZİYARET..
Bu arada, İlköğretim Haftası dolayısıyla bir grup da Belediyeyi ziyaret etti.

Basın Bürosu konuya ilişkin şu bülteni yayınladı:

"İlköğretim Haftası dolayısıyla İnönü İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Necla Kılıçoğlu, beraberinde iki öğrenci ile birlikte 15 Eylül Pazartesi günü Belediye’yi ziyaret etti.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın il dışında olması nedeniyle öğretmen ve öğrencileri kabul eden Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize ve Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulunurken, öğretmen ve öğrencilere de başarılar diledi.

Malatya Belediyesi olarak ellerinden geldiğince eğitime katkı sağlamaya çalıştıklarını da kaydeden Artan, “Çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır” dedi.

İlköğretim Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte Belediye’yi ziyaret ettiklerini belirten öğretmen Necla Kılıçoğlu, Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan’a Belediye tarafından okullarına gösterilen ilgi ve yapılan yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Ziyaret sırasında öğrenciler Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan’a bir buket çiçek sunarken, Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan da öğretmen ve öğrencilere kalem seti ile Belediye yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız