SON DAKİKA
SON DEPREMLER

JCI Yönetiminde Bir Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

JCI Türkiye Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, Tunus Hammamet’de gerçekleştirilen JCI Dünya Kongresi’ne damgasını vurdu. Dernek, Malatya Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyesi Emin Akay'ın oğlu Tuğrul Akay’ın JCI Dünya Başkan Yardımcısı seçilmesiyle birlikte JCI yönetiminde önemli bir koltuğun sahibi oldu.

Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu (JCI) yıllık takviminin en önemli organizasyonu Dünya Kongresi, bu sene 16-21 Kasım tarihlerinde Tunus Hammamet’te gerçekleştirildi. Dünyanın dört bir yanından üyelerin katıldığı kongrede, JCI Türkiye 2009 Başkanı Tuğrul Akay, JCI Dünya Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Ticaret Fuarı, Türk Gecesi, TOYP Ödül Töreni gibi onlarca toplantı ve etkinliğin yer aldığı kongrede Tunus Türkiye Büyükelçisi Naci Akıncı da JCI Türkiye’nin başarısına tanıklık etti.

JCI Dünya Başkan Yardımcılığı süresince Rusya, Ukrayna, Suriye ve Bulgaristan ülkelerinden sorumlu olacak Akay, yeni göreviyle ilgili “JCI Türkiye olarak hem yarışmalar hem de yönetimsel süreçlerde aktif olarak yer alıyoruz. Dünya Başkan Yardımcısı olarak JCI felsefesiyle çalışmalarıma devam edeceğim. JCI Türkiye’de de hep söylediğimiz gibi; ‘Daha yapacak çok iş var’” dedi.

Tuğrul Akay, JCI Türkiye 2009 Başkanı olmadan önce sırasıyla, 2005 yılında JCI İstanbul Şube Başkanlığı, 2006 yılında JCI Türkiye Başkan Yardımcılığı, 2007 yılında JCI 62. Dünya Kongresi Direktörlüğü ve 2008 yılında JCI Türkiye Başkan Baş Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca 5 Dünya Kongresi, 7 Bölge Konferansı’na katılarak JCI Avrupa Akademisi, JCI COC (Kongre) Akademisi ve JCI Akademileri’nden başarıyla mezun olan Akay, JCI Onursal Yaşam Boyu Üyelik (Senatörlük) unvanına da layık görüldü.

Tuğrul Akay, 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında Southern New Hampshire Üniversitesi (ABD) Pazarlama alanında yüksek lisansını tamamladı. Dış Ticaret ve tarım ürünleri üzerinde uzmanlaşan Betomak Uluslararası Ticaret Ltd. Şti.’de yönetici ortak olarak görev yapıyor. Çok iyi derecede ingilizce bilen Akay, evli ve iki çocuk babası.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında:

Junior Chamber International (JCI), 115 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür. JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşumdur. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. ICC, UNICEF, AISEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız