SON DAKİKA
SON DEPREMLER

K.Irak Tezkeresi Yayınlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:17:20
K.Irak Tezkeresi Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

 

PKK terör örgütü ile mücadele edilmesi amacıyla TSK unsurlarının Kuzey Irak’a gönderilmesi için hükümete yetki veren 17.10.2007 tarihli TBMM kararının 5. kez ve bir yıl süreyle uzatılmasını öngören TBMM kararı bugünkü (16 Ekim) Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Sözkonusu kararda, “Türk halkının huzur ve güvenliğiyle ülkesinin milli birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilmiş terörist saldırılar ve açık tehdit devam ettiği” vurgulanarak Türkiye’nin terörist saldırılara son verilmesini sağlamak amacıyla askeri faaliyetlerini başarıyla yürütmekte olduğu, siyasi ve diplomatik girişimlerini ve uyarılarını sürdürdüğü kaydedildi.

Türkiye’nin Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfettiği ifade edilen TBMM kararında şöyle denildi: “Türkiye’ye yönelik olarak devam eden terörist saldırılara ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe belirlenecek şekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere, Irak’ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinin 17.10.2007 tarihli ve 903 sayılı Kararıyla Hükümete verilen ve son olarak 05.10.2011 tarihli ve 1005 sayılı Kararı ile bir yıl uzatılan izin süresinin, 17.10.2012 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasına Anayasa'nın 92’nci maddesi uyarınca izin verilmesi, Genel Kurulun 11.10.2012 tarihli 7’nci birleşiminde kabul edilmiştir” 

5. Kez Uzatıldı 

PKK terör örgütü ile mücadele konsepti kapsamında Irak’ın kuzeyine TSK unsurlarını göndermeyi içeren 17.10.2007 tarihli TBMM kararı çıkarılan son tezkere ile 5. kez uzatılmış oldu. Tezkere daha önce 08.10.2008, 06.10.2009, 12.10.2010 ve 05.10.2011 tarihlerinde birer yıl uzatılmıştı. 

 

.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız