SON DAKİKA
SON DEPREMLER

K.Irak'ta 3. Operasyon

A- A+ PAYLAŞ
 
Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 20 hedef grubunun Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından dün sabah ve akşam saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatı ile etkili olarak vurulduğunu duyurdu.
 
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada dün sabah ve akşam saatlerinde gerçekleştirilen hava harekatından sonra uçakların üslerine döndüğü belirtilirken hava harekâtı ile koordineli olarak Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedefin topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alındığı kaydedildi. Açıklamada hedefler üzerinde sağlanan hasar ve zayiatın değerlendirilmesinin keşif uçuşu dahil çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre sürdürüldüğü ifade edildi.
 
İşte o açıklama
 
1. Irak’ın kuzeyinde Kandil Dağı, Sinath-Haftanin, Hakurk ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 20 hedef grubu Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından 19 Ağustos 2011 günü sabah ve müteakiben akşam saatlerinde icra edilen hava harekâtı ile etkili olarak vurulmuştur.
 
2. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 
 
3. Hava harekâtı ile koordineli olarak Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 85 hedef, topçu silahları ile yoğun olarak ateş altına alınmıştır. 
 
4. Hedefler üzerinde sağlanan hasar ve zayiatın değerlendirilmesi, keşif uçuşu dahil çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre sürdürülmektedir. 
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız