SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaba İşçilikten İnce İşçiliğe.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:04:20
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl’de düzenlenen 'AK Parti 6. Bölge Belediye Başkanları' toplantısında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, medeniyetin özünün şehirler olduğunu söyledi. 

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen AkP 6. Bölge Belediye Başkanları toplantısına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Can Timur, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu başkan yardımcıları, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinin belediye başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, belediyelerin, yerel yönetimlerin topluma en fazla değen, günlük hayatı en fazla etkileyen kurumlar olduğunu kaydetti. Bakan Yılmaz, "Bu çerçevede de yerel yönetimler çok önemli. Çünkü medeniyetin özü şehirlerdir. Medeniyet kavramının kendisini bile Medine’den gelen bir kavramdır. Bir şehir, manevi ile fiziki boyutuyla ve bütün atmosferiyle birlikte yaşanabilir şehirler kurmak, medeniyetin özünü oluşturur. Bugünkü dünya diliyle de söyleyecek olursak, şehirler artık dünyada kalkınmanın odakları haline gelmiş durumda. Dünyada ülkeler artık, ülke olarak yarışmanın ötesinde şehirlerarasında bir yarış olduğunu görüyoruz" dedi.

"YAŞANABİLİR ŞEHİRLER OLUŞTURMAMIZ LAZIM"

Şehir hadisesinin çok önemli olduğunu ve yaşanabilir şehirler oluşturulması gerektiğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Hem yaşam ortamı hem iş ortamı anlamında, şehirler kritik faktörlerdir. Kalkınma yarışında, gelişme yarışında şehirlerin önemi geçmişe göre bir kat daha artış vaziyette. Bizde iddialı bir ülkeyiz. 2023 hedeflerimiz var böyle alelade bir ülke değiliz, alelade bir coğrafyada da yaşamıyoruz. Tarihimizle, coğrafyamızla iddialı bir ülkeyiz. İşte bu iddiamızı ortaya koyacağımız en önemli alanlardan biri şehirciliktir. Belediyecilikte bana göre önümüzdeki dönem kaba inşaatı bitirdiğimiz, ince işçilik dönemine girdiğimiz bir dönem olacak" diye konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin kalkınmasında etkili olan DAP ve GAP eylem planlarına da değinen Bakan Yılmaz, "Yine bu bölge için konuşacak olursak, DAP ve GAP Kalkınma Bölge İdarelerimiz var. Bu iki idarenin de eylem planlarını değiştiriyoruz. Bunu ileri tarihte paylaşacağız. Her ikisinde de şehirciliğe büyük vurgu yapıyoruz. Şehircilik ana bir eksen olarak, bölgesel kalkınmada da yerini alıyor. Çünkü yerel kalkınma olmadan genel kalkınma olmaz" şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TAVSİYELER

Konuşmasında belediye başkanlarına yönelik tavsiyelerde bulunan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"Belediye başkanlarına tavsiyem var. Lütfen iyi ekipler oluşturun. Proje ekipleri oluşturun. Bugünkü dünyada para aslında problem değil. Şöyle veya böyle para bulunuyor yeter ki akılcı bir şekilde proje geliştirelim. Ben iki şeyi tavsiye ediyorum. Birincisi, her belediyemiz kendisi için orta vadeli bir strateji yapsın. Önceliklerimizi iyi tahin edelim. Hangi konunun öncelikli olduğunu iyi tahin edelim. Burada esas alacağımız şey şudur, halkın önceliği. AK Parti neden başaralı oldu? 2012 yılından bu yana nasıl oyunu artırarak devam etti inanın bunun sırrı şu, AK Parti devletin veya yönetimin gözüyle millete bakmıyor, milletin gözüyle devlete bakıyor. İkincisi, bu öncelikleri tespit ettikten sonra, proje ekipleri oluşturmamız lazım. Fikirleri projelere dönüştürüp daha sonra da fon mekanizmalarına başvurmak gerekiyor."

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görev yapan belediye başkanlarını ‘Kahraman’ olarak nitelendiren Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle bu bölgede görev yapan, vatandaşla iç içe görev yapan bütün belediye başkanlarımız birer kahraman, birer genel lider. Dolayısıyla bizimde görevimiz sizlere elimizden gelen bütün desteği sunmak. Bu bölgelerde özellikle AK Parti belediyelerine yapılan saldırıları biliyoruz. Hem propaganda anlamında yapılan saldırıları biliyoruz, hem de geçtiğimiz Ekim ayında fiziki saldırıları da gördük. Bunu yapanlar boş yere saldırmıyor. Şunun farkındalar, AK Parti’nin farkını sahada gösteren AK Parti belediyeciliğidir ve onlarda buna saldırıyor. Vatandaşın bu farklı hizmeti almasını istemiyorlar buna karşı ellerinden gelen bütün propaganda ve fiziki güçlerini kullanmaya çalışıyorlar. Fakat biz onlara karşı dimdik duracağız ve vatandaşa daha fazla hizmet etmeye devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız