SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kabe'de Kaza, 2'si Türk 87 Ölü

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:31:13
Kabe'de Kaza, 2'si Türk 87 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 87’ye yükseldi. 

Mekke'deki sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü. Feci kazayla ilgili açıklama yapan Suudi Sivil Savunma Kurumu, ölü sayısını ilk olarak 15 olarak açıkladı. Kurum daha sonra yaptığı açıklamada kazada ölen sayısının 62'ye yükseldiğini duyurdu.

Suudi Hükümeti yetkililerince yapılan son açıklamaya göre ise, kazada 87 hacı adayı hayatını kaybetti, 184 hacı adayı da yaralandı.

TÜRK YARALILAR..

Kabe’de vinç kazasında yaralanan 19 Türk hacı adayının tedavileri, Mekke’deki Diyanet'e ait yeni Türk hastanesinde yapılıyor. 

Harem-i Şerif’teki kazanın duyulmasının ardından Türkiye’ye ait ambulanslarda bölgeye gönderildi. Genel durumu iyi olan yaralılar Aziziye Semtindeki Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi’ne getirildiler. Bu yıl yenilenen hastanede ilk müdahaleleri yapılan Türk hacı adaylarının durumlarının iyi olduğu bildirildi. Mekke Diyanet Hastanesi’nde, tedavi görenlerin isimleri resmi olarak açıklanmadı.

Hacı adaylarının arkadaşlarından alınan bilgiye göre hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının isimleri ise İstanbul’dan Abdulkadir Gökmen ve Trabzon’dan Erol Karaağaçlı olarak bildirildi.

Alınan ilk bilgilere çoğunluğu ayakta tedavi gören yaralıların isimleri şöyle:

“Mehmet Ali Ünal, Nurettin Günaydın, İrfan Okullu, İsa Saral, Feride Karaağaçlı, Hasan Yoldaş, Cennet Kavas, Mehmet Türkmen, Safiye Yıldız, Habip Barlalı, Yusuf Emsal, Hüssam Vahid, Refiye Üret, Abdulah Üresin, Abdülgazi Savaş, Zeki Eldem, Mustafa Boz, Hasan Apaydın.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız