SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kabinede Revizyon Sinyali

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:05:04
Kabinede Revizyon Sinyali
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi her şeyin olabileceğini belirterek, kabinede revizyon yapılacağının sinyalini verdi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada, demokratikleşme paketini bütün beklentilere cevap verebilecek şekilde yaptıklarını belirterek, beklentilerin sonunun hiçbir zaman gelmeyeceğini ve Türkiye'deki tüm inanç gruplarının kendilerine göre beklentilerinin olduğunu ifade etti.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'demokratikleşme paketi' konusunda yaptığı eleştirilere ilişkin, "Medya bunu çok iyi gördü, değerlendirdi fakat çok iyi görmeyenler, bunlar parmak sayısını bile bulmaz. Onlar da bardağın boş tarafında acaba kaç santim var ona bakıyor. Şu yapılanları bir görün bir defa. Kılıçdaroğlu kusura bakmasın, biz halkın nabzını tuttuk derken, paketi ise bütün beklentilere cevap verecek şekilde yaptık" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, Erdoğan, yerel seçimler öncesi kabine değişikliği olup olmayacağına yönelik soruya "Her şey olabilir" yanıtını vererek, revizyon yapılacağının sinyalini verdi.

Türkiye'de isim yasası ile ilgili olarak getirilenlerin çok önemli bir şey olduğunu anlatan Erdoğan, "Durmadan kuru sıkı atıyorlardı. Yüzde 10 barajı düşsün diyorlardı, buyurun biz size 2-3 tane alternatif sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bir mevcut sistem 2 yüzde 5 üçüncü olarak da daraltılmış bölge ya da tamamen barajın kaldırılması. İşte buna da hemen saldırmaya başladılar. Sen kendi işine yarayanı söylüyorsun. Ben sana herkesin işine yarayanı tartışalım diyorum. Benim bu sunduğum alternatifler dünyanın en gelişmiş demokrasilerinde uygulanıyor. ABD, İngiltere'de uygulanıyor. Avrupa'da uygulanıyor" diye konuştu.

Bir soru üzerine Erdoğan, "Mutabık kalmadığımız zaman biz ne yapılacağına kendimiz karar vereceğiz. Ona göre adımımızı atacağız. Daraltılmış bölge mi dar bölge mi olur bunun adımını atacağız" dedi.

ANA DİLDE EĞİTİM

Bir gazetecinin, 'anadilde eğitime' ilişkin sorusunu Erdoğan, "Özel okullarda anadil çok önemli. Biz, yine bu adımı atarak hangi dilde istiyorsan ona göre eğitimini al ama tabi mevzuatta belirtildiği gibi Türkçe olarak eğitimin verilmesine devam edilecek. Bu kadar önemli adımlar var. Bunların kimi kanunla kimi anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz, bunları süratle uygulamaya koymanın çabası içinde olacağız" şeklinde cevapladı.

KCK TUTUKLULARI

KCK tutuklularına ilişkin değerlendirme bulunan Erdoğan, "Cezaevinden çıkması gerekenler çıkmaktadır ama çıkmaması gerekenler de hala oradalar. Yargı süreci halen devam ediyoruz. Biz, kalkıp da şu an yargı süreci içinde olan kişilerle ilgili düzenlemeyi hazırladığımız pakette çözüm bulmayı pakete alırsak bunun getirisi götürüsü ne olur? Bakmamız gerekir" dedi.

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Erdoğan, anayasa çalışmalarına ilişkin olarak, "Anayasa ile alakalı olanlar anayasa başlığı altında yapılıyor zaten. Buyurun diyorum işte 59 madde 4 parti mutabık. Çalışmalar yine devam etsin, biz 59 maddeyi Meclis'ten geçirelim, 15 günlük iş bizim için ama ipe un seriyorlar. Bu kadar uzlaşmacı bir yaklaşım içindeyiz ama muhalefet devamlı ipe un seriyor. Bu nedenle de bitirmek istemiyorlar. Kendi aralarında çatışıyorlar. Anayasa ile ilgili olanları orada çözeceğiz. Diğerleriyle ilgili arkadaşlarımız bunları görüşecek" diye konuştu.

BDP'NİN PAKETE YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ

Erdoğan, "Benim için halkın ne söylediği önemli onların ne dedikleri değil. Biz, bunun için aylarca çalıştık. Bu, bizim 11 yıl önce programımızda yer alan vaadlerimizdir. Halkımızdan aldığımız talepler doğrultusunda değerlendirdik ve bu şekilde açıkladık ama bu ne ilktir ne de sondur. Gelecekte yeni paketler de açıklanır" dedi.

Bir gazetecinin, 'Kabinede revizyon olur mu' sorusuna Erdoğan, Her şey olabilir" cevabını verdi.

Demokratikleşme paketini her ihtiyaca cevap verecek şekilde yaptıklarını belirten Erdoğan, "Nevşehir Üniversitesi'nin adının değiştirilmesi önemli. Yapılanları görmelerini tavsiye ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız