SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kablo Hırsızlarına Suçüstü

0
Güncellendi - 2018-12-11 23:47:46
Kablo Hırsızlarına Suçüstü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Duranlar mahallesi girişinde çalıntı kablo yakan 3 şüpheliyi suçüstü, 2 şüpheliyi ise saklanırken yakalayarak, gözaltına aldı. Ekipler, iki otomobilin içerisinde 350 kilogram bakır ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre,  Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri önleyici kolluk devriyesi esnasında Yeşilyurt İlçesi Duranlar Mahallesi girişinde bulunan dere yatağında ateş yakıldığını gördü.

Devriye ekibi, çalıntı kablo yakılabileceği şüphesiyle, araçların tepe lambaları ve farlarını söndürerek, takviye ekiple birlikte ateşin yakıldığı alana yaklaştı. Ateş yakılan yere 100 metre yaklaşan ekipler, ateşin başında bulunan ve kablo yakan 3 şüpheliye ‘dur’ ihtarında bulunularak, suçüstü yakaladı. Olay yerindeki incelemede, bir ağacın üzerinde asılı iki mont bulan ekipler, çevrede geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirdi. Dere yatağında yapılan araştırmada, olay yerinden 25 metre uzaklıkta çalılıkların arasında gizlenen 2 şüpheli daha yakalandı.

Jandarma ekipleri, olayda kullanılan 2 otomobille birlikte, 350 kilogram bakır kablo, 2 adet büyük boy projektör, 1 adet su tesisat kaynak makinesi, 1 adet kova içerisinde çeşitli ebatlarda tornavida, kurbağacık, açık ağız anahtar ve orak, 1 adet kürek, 1 adet vantilatör, 1 adet hassas el terazisi ile iki farklı noktada yakılan 200 kilogram bakır kablo ele geçirdi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklama şöyle:

“10.12.2018 günü saat 01.50 sıralarında Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; icra edilen Önleyici Kolluk Devriyesi esnasında Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Duranlar mahallesi girişinde bulunan dere yatağında ateş yakıldığı görülmesi üzerine, olay yerine takviye birlikler çağrılmış, çalıntı kablo yakılabileceği şüphesiyle ateş yakılan yere araç tepe lambaları ve farları söndürülerek yaklaşılmıştır. Ateş yakılan yere yaklaşık (100) metre mesafe kala yaya olarak intikal edilmiş olup, ateş başında (3) şahsın olduğu ve kabloları yaktıklarının görülmesi üzerine “DUR” ihtarı yapılarak (3) şüpheli şahıs suçüstü yakalanmıştır. Yakalanan şahıslara olay yerinde başkalarının da olup olmadığı sorulmuş ve kendilerinden başka kimsenin bulunmadığını beyan etmişlerdir. Çevrede yapılan araştırma neticesinde ağaçta asılı (2) adet montun görülmesi üzerine olay yerinde başkalarının da olabileceği değerlendirilerek dere yatağında arazi arama taraması yapılmış, arama neticesinde olay yerinden yaklaşık 25 metre ileride çalıların arasına saklanmış vaziyette bulunan (2) şüpheli şahıs daha yakalanmış ve olayda kullanılan (2) araç ele geçirilmiştir. Ele geçirilen araçlarda yaklaşık (350) kg olduğu değerlendirilen bakır kablo, (2) adet büyük boy projektör, (1) adet su tesisat kaynak makinası, (1) adet kova içerisinde çeşitli çap ve ebatlarda tornavida, kurbağacık, açık ağız anahtarlar ve orak tabir edilen kesici alet, (1) adet kürek, (1) adet küçük vantilatör, (1) adet hassas el terazisi ve iki farklı noktada yakılan yaklaşık (200) kg. bakır kablo ele geçirilmiştir.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fuat Kutsal (5 yıl önce)
    Allah bu tür insanları kahretsin
    0
    0
    Yanıtla