SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kabul Etmemiz Mümkün Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:13:54
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahattin Ülger, yaptığı basın açıklamasında, "Mali tatil 3 Temmuz 2012 Salı günü başlayıp 20 Temmuz Cuma akşamı sona erecektir. Mali tatil kazanılmış bir haktır" dedi.
 
Bahattin Ülger, SMMMO binasında Oda Sekreteri Naci Özer ve Oda Koordinatör Üyesi Cafer Canbay ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, "Mali Tatil Yasası 3 Temmuz günü başlayacak. Bu yasa ile amaçlanan; yoğun ve hareketli iş yükü altında yorulan muhasebeci-mali müşavir meslek mensuplarının 20 günde olsa mevzuattan ve stresli iş yükünden uzak bir tatil geçirmeleridir. Bu yıl mali tatil, 03 Temmuz 2012 Salı günü başlayıp, 20 Temmuz Cuma günü akşamı sona erecektir. Mali tatile rastlayan yükümlülükler tatil süresinde ötelenecektir. Bu süreçte yapılaması gereken iş ve işlemlerin, tatil bitimini takip eden 7 iş gününde yapılması ve bitirilmesi gerekecektir" dedi. 
 
"Yani beyana dayalı tarhiyata, kanuni süresinde verilmesi gereken sürekli ve süreksiz beyannameler normal süresinde değil, 27 Temmuz 2012 tarihinin akşamına kadar verilmesi gerekecektir" diyen Ülger, şöyle konuştu: "İkmalen ve re’sen veya idarece yapılan tarhiyatlarda, vadesi mali tatile rastlayan vergi, resim ve harçlar ile vergi cezaları ödeme süreleri de mali tatil nedeniyle uzamış olacaktır. Aynı şekilde; vergi ve kesilen cezalara karşı talep edilecek uzlaşma ve ceza indirim taleplerine ilişkin süreler de, mali tatil süresinde çalışmayacak, eğer tebliğ edilmiş ve son günü mali tatile rastlayan ihbarnamelerin indirim istenmesi de 27.07.2012 tarihine kadar uzamış olacaktır. Tatil sürecinde ertelenen muhasebe işlemlerinin 7 gün içinde iş ve işlemlerinin yetiştirilerek verilmesi gerektiğinden, meslek mensuplarının daha fazla çalışması demektir ki bu da meslektaşı fazlasıyla strese sokmaktır." 
 
"Bu yılki mali tatil yeni TTK değişikliği ile haksızlığına uğratılan 84 bin SMMM meslek mensubu yok sayılarak, 6102 sayılı TTK’nın bağımsız denetim ile ilgili maddesi değiştirilerek geçici 6'ncı maddesine eklenen fıkra ile, yeminli mali müşavirler ile serbest muhasebeci mali müşavirler arasında ayrımcılık yapılmıştır" ifadelerini kullanan Ülger, açıklamalarını özetle şöyle tamamladı:
 
"SMMM kanunda kaynaklanan hakları gasp edildiğinin arifesinde moralsiz olarak mali tatil sürecine girmektedir. Meslek mensubunun yapılan bu ayrımcılığı ve haksızlığı kabul etmesi mümkün değildir. Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak, her yıl olduğu gibi bu yılda konuyla ilgili önerimiz, temmuz ayında verilmesi gereken her türlü beyanname ve bildirimler ile vergi daireleri ile Sosyal Güvenlik il müdürlüklerindeki iş ve işlemlerin bir ay ötelenerek ağustos ayında, kanuni süresinde temmuz ayı ile birlikte verilmesidir. Mali tatil o zaman önem kazanacak ve meslek mensupları nezdinde gönül rahatlığıyla yapılan bir tatil olacaktır. Her şeye rağmen mali tatil, muhasebeci mali müşavirler adına kazanılmış bir haktır. Bu hakkın meslek mensupları tarafından en iyi ve faydalı bir şekilde kullanılmasıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız